5' minute beauty: Πρωινή ρουτίνα ομορφιάς για μαμάδες μέσα σε 5 λεπτά

Όταν είσαι μητέρα, τα πρωινά δεν σου ανήκουν.

5' minute beauty: Πρωινή ρουτίνα ομορφιάς για μαμάδες μέσα σε 5 λεπτά

Η πρώτη σου σκέψη είναι η φροντίδα του παιδιού ή των παιδιών σου και αυτό είναι το λογικό. Εσύ θα τους φροντίσεις όλους και θα τους βοηθήσεις να ετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν την ημέρα με χαμόγελο και δεν θα το άλλαζες με τίποτα.

Τι γίνεται όμως με τον εαυτό σου; Πόσες φορές έχεις θυσιάσει τη δική σου περιποίηση για να μην αργήσει η οικογένεια στις υποχρεώσεις της; Άσε, μην απαντήσεις, ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι όμως.

20e8215cb6c2eb7701164ff759b1e826

Η περιποίηση δεν απαιτεί ώρες μπροστά στον καθρέφτη και δεκάδες προϊόντα. Απαιτεί μόλις 5 λεπτά με το ρολόι και αυτά τα 5 λεπτά όλες τα έχουμε.

Μην συνοφρυώνεσαι, ξέρουμε πως μερικές φορές, και αυτά τα 5 λεπτά, είναι πολύ δύσκολο να τα ξεκλέψεις. Πρέπει να θυμάσαι όμως ότι, εσύ είσαι η «μηχανή» της οικογένειας και οφείλεις στον εαυτό σου όχι μόνο 5 λεπτά το πρωί αλλά πολλά περισσότερα. Ας ξεκινήσουμε όμως με την περιποίηση, shall we;

1 katharismos

1 λεπτό: Καθαρισμός

Σταμάτα να ρίχνεις παγωμένο νερό στο δέρμα σου και να νομίζεις πως κάτι έγινε. Πρέπει να πάρεις ένα λεπτό, 60 δευτερόλεπτα, για να σαπουνίσεις το δέρμα σου ώστε να το προετοιμάσεις. Ναι, θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, έχουμε 4 λεπτά ακόμα. Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου με το σαπούνι και ξέβγαλε καλά. Αν μάλιστα σου έχει τελειώσει το σαπούνι, προτείνουμε να δοκιμάσεις το Nivea, Rose Care Micellar Wash Gel με ροδόνερο ή το Clinique, 2-In-1 Makeup Remover+Cleansing Micellar Gel που αφαιρεί και το μακιγιάζ πανεύκολα.

2 OROS

2 λεπτά: Ορός

Μπορεί μέχρι σήμερα να τον απέφευγες γιατί «που καιρός για περιποίηση» όμως σου είναι απαραίτητος πρωί και βράδυ. Το πρωί το δέρμα σου χρειάζεται κυρίως προστασία γι᾽αυτό προτείνουμε να επενδύσεις σε έναν αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C όπως ο La Roche-Posay, Pure Vitamin C Serum ή ο Sunday Riley, C.E.O Vitamin C 15% Serum. Και οι δύο θα σε προστατεύσουν από τις ελεύθερες ρίζες ενώ θα σου χαρίσουν παράλληλα λάμψη υγείας. Περίμενε όμως! Είπαμε χρειάζεται να αφιερώσεις 2 λεπτά. Ο ορός πρέπει να απορροφηθεί από το δέρμα σου πριν βάλεις κάποιο άλλο προϊόν γι᾽αυτό προτείνουμε ελαφρύ μασάζ μέχρι το δέρμα σου να τον απορροφήσει. 2 Λεπτά χρειάζεσαι, ούτε ένα παραπάνω…

3 KREMA MATION

1 λεπτό: Κρέμα ματιών

Αν νομίζεις πως, βάζοντας την ενυδατική σου και στα μάτια καταφέρνεις κάτι είσαι γελασμένη. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι πολύ διαφορετικό από το υπόλοιπο πρόσωπο. Είναι πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και δεν πρέπει να του βάζεις οτιδήποτε. Οι κρέμες ματιών δεν υπάρχουν για να σε κάνουν να ξοδεύεις. Είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να κάνουν πραγματική δουλειά κάτω από τα μάτια γι᾽αυτό είναι απόλυτα απαραίτητες. Αν ο ύπνος δεν σου φτάνει και αυτό φαίνεται στο βλέμμα σου, προτείνουμε να δοκιμάσεις την κρέμα MAC, Fast Response Eye Cream που με ένα πέρασμα σε φρεσκάρει άμεσα. Αν πάλι οι μαύροι κύκλοι σε απασχολούν, η Κορρές, Greek Yoghurt Κρέμα Ματιών Κατά των Μαύρων Κύκλων 48ωρη Ενεργή Ενυδάτωση είναι αυτό που χρειάζεσαι.

4 KREMA BB

1 λεπτό: Κρέμα ΒΒ ή CC

Περίμενες να σου προτείνουμε κάποια ενυδατική; Δεν αρκεί για να αντιμετωπίσεις την ημέρα. Χρειάζεσαι αντηλιακό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (ναι ακόμα και στη συννεφιά) και μπορεί να θέλεις να καμουφλάρεις λίγο την κούραση. Αυτό σημαίνει πως θα έρπεπε να βάλεις και κρέμα και αντηλιακό και κάποιο μεικάπ. Δεν χρειάζεται όμως γιατί μπορείς να βάλεις μία κρέμα ΒΒ ή CC και με ένα πέρασμα να τα κάνεις όλα. Αγαπημένες μας είναι οι Avene, Hydrance BB Legere SPF30 και η Bioten, Skin moisture CC SPF20. Ενυδατώνουν, προστατεύουν, θρέφουν, παρέχουν αντιρυτιδική δράση και παράλληλα καμουφλάρουν ελαφρά οτιδήποτε θέλεις να κρύψεις. Μάλιστα, είναι ό, τι πρέπει για τώρα που φοράς μάσκα συνεχώς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1 λεπτό για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, 2 λεπτά για να βάλεις τον ορό σου, 1 λεπτό για κρέμα ματιών και 1 ακόμα για την ΒΒ ή CC σου. Διαθέτεις αυτά τα 5 λεπτά και τα οφείλεις στον εαυτό σου. Θα νιώθεις υπέροχα ότ, ι και αν προκύψει μέσα στην ημέρα γιατί θα έχεις έρθει σε επαφή με το δέρμα σου και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλες, κυρίως οι μαμάδες των οποίων το εγώ δεν υπάρχει πλέον και αυτό τις κάνει τόσο πολύτιμες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved