5’ minute beauty: Tips για να κάνεις το μακιγιάζ σου σε 5 λεπτά

Διάβασε πως θα κάνεις το καθημερινό σου μακιγιάζ σε 5 λεπτά.

Χριστίνα Χρόνη
5’ minute beauty: Tips για να κάνεις το μακιγιάζ σου σε 5 λεπτά

Ναι, το χρονομετρήσαμε

Όταν είσαι νέα μανούλα, ο χρόνος δεν αρκεί. Ποτέ δεν σου φτάνει ο χρόνος για να κάνεις όλα όσα θέλεις καθώς οι προτεραιότητές σου έχουν αλλάξει και την ώρα σου μονοπωλεί το πιο πολύτιμο και αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή σου. Είσαι σχεδόν μόνιμα κουρασμένη, είσαι άυπνη αλλά πάνω από όλα, είσαι πάρα μα πάρα πολύ ευτυχισμένη. Όλα αυτά ωστόσο δεν σημαίνουν πως πρέπει να δείχνεις άυπνη και κουρασμένη ούτε και ότι πρέπει να παραμελήσεις τον εαυτό σου.

Μπορείς να προλάβεις να κάνεις το μακιγιάζ σου (και πολλά άλλα πράγματα) σε μόλις 5 λεπτά άλλωστε. Οι μέρες που καθόσουν με τις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να κάνεις ένα smoky eye μπορεί να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όμως μπορείς να γίνεις εξίσου όμορφη αφιερώνοντας 5 λεπτά και θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τον τρόπο. Δεν χρειάζεσαι άλλωστε περισσότερη ώρα...

Διαλέγοντας τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ και κάνοντας σωστές κινήσεις, το κάθε βήμα στο μακιγιάζ σου θα διαρκέσει μόλις 1 λεπτό και ναι, καλά κατάλαβες, αυτό το μακιγιάζ που θα σου προτείνουμε έχει 5 βήματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Η βάση σου

i vasi sou

θα φορέσεις κάτι σε όλο σου το πρόσωπο για να εξομαλύνεις κοκκινίλες και μαύρους κύκλους και το προϊόν που θα επιλέξεις κάνει όλη τη διαφορά. Για τέλεια κάλυψη, ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλο το πρόσωπο και κάτω από τα μάτια, προτείνουμε ένα μεικάπ σε μορφή στικ όπως το MAC, Studio Fix Soft Matte Foundation Stick. Είναι κρεμώδες, απλώνεται πανεύκολα και με τη βοήθεια ενός blender όπως το 24/7 blender του Δήμήτρη Στράτου θα έχεις το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Πέρνα λοιπόν το στικ κάτω από τα μάτια, από το μέτωπο και από το πιγούνι σου και με βρεγμένο blender, άπλωσέ το παντού ομοιόμορφα.

Τα μάγουλά σου

ta magoula soy

Τα μάγουλά σου χρειάζονται χρώμα υγείας συνεπώς το ρουζ είναι εκείνο που θα χρησιμοποιήσεις δεύτερο. Ένα ρουζ με κρεμώδη μορφή είναι το ιδανικό καθώς σου επιτρέπει να “χτίσεις” την ένταση του χρώματος και εμείς λατρεύουμε το Milk Makeup, Lip & Cheek Colour που μπορείς να περάσεις και από τα χείλη σου. Χαμογέλα πλατιά, πέρνα το ρουζ από τα μήλα σου και ταμπονάρισε με τα δάχτυλά σου ώστε να γίνει το χρώμα ένα με το δέρμα σου. Πρόσεχε, οι κινήσεις σου πρέπει να είναι ανοδικές. Όσο πιο ψηλά βάλεις το ρουζ, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα lift θα έχεις σε όλο το πρόσωπο.

Τα βλέφαρά σου

ta blefara soy

´Όπως είπαμε νωρίτερα, δεν θα μακιγιάρεις τα μάτια σου με τις ώρες. Μία ιριδίζουσα, διακριτική, σαμπανιζέ σκιά όπως η Maybelline New York, Color Strike Eyeshadow στην απόχρωση Spark είναι ό, τι χρειάζεσαι για να φωτίσεις το βλέμμα σου. Πέρνα τη με τα δάχτυλά συ, ταμπονάροντας ελαφρά. Έπειτα, μία στρώση μάσκαρα αρκεί για να σε κάνει να δείχνεις πιο ξεκούραστη και η αγαπημένη μας αυτό τον καιρό είναι η Korres, Drama Volume. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες σου. Λίγη σκιά και μάσκαρα είναι αρκετά.

Τα φρύδια σου

ta fridia soy 1

Τα περιποιημένα φρύδια κάνουν όλη τη διαφορά και μπορείς να τα περιποιηθείς, να τα γεμίσεις και να τονίσεις το σχήμα τους με ένα πέρασμα. Πως; Με μία μάσκαρα για φρύδια και αυτή που είναι #1 δεν είναι άλλη από τη L'Oreal Paris, Brow Artist Plump & Set. Τονίζει το χρώμα, γεμίζει τα κενά και σου χαρίζει περιποιημένο αποτέλεσμα με ένα πέρασμα σε κάθε φρύδι.

Τα χείλη σου

ta xeili soy

Ένα όμορφο, κολακευτικό και εύκολο χρώμα στα χείλη θα ολοκληρώσει το φρέσκο look σου. Προτείνουμε να προτιμήσεις ένα κραγιόν σε μορφή μολυβιού για ευκολία στην εφαρμογή και για πιο σταθερό αποτέλεσμα. Αυτό τον καιρό έχουμε πάθει εμμονή με το ροζ-καφέ NARS, Velvet Matte Lip Pencil στην απόχρωση Bahama. Ταιριάζει σε όλες, εφαρμόζει πανεύκολα και παραμένει σταθερό ενώ ενυδατώνει τα χέιλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved