Μαμά, podcast να βάλεις

Η Μαργαρίτα Νικολάου συνομιλεί με ειδικούς και λύνει όλες τις απορίες που έχουν οι γονείς γύρω από την ψυχολογία, την υγεία και τη διατροφή μεγάλων και μικρών, προσφέροντας μια σειρά από συμβουλές, όμορφες ιστορίες και ειλικρινείς συνομιλίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Apple
Επεισόδια
04-03-2024

Τι κάνει ξεχωριστό το Δημοτικό σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η πρώτη τάξη του Δημοτικού είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο στη ζωή του παιδιού και αυτό γιατί η πρώτη εμπειρία με την εκπαίδευση θα καθορίσει τη στάση του παιδιού προς το σχολείο και τη μάθηση για τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Σε αυτό το Podcast με τη βοήθεια της κυρίας Ευγενίας Νινιού, Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν οι γονείς με παιδιά που θα πάνε πρώτη φορά στο Δημοτικό και μαθαίνουμε για όλες τις καινοτομίες, το πρόγραμμα διδασκαλίας και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζονται στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

26:22
05-02-2024

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την προσχολική αγωγή

Η σημασία της προσχολικής αγωγής είναι μεγάλη. Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες και όλες τις εμπειρίες που βιώνουν από νωρίς, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. 

 

Οι αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού σ ’αυτήν την ηλικία χρειάζονται κάτι περισσότερο από την παραμονή στο σπίτι με έναν φροντιστή ή τη γιαγιά και τον παππού

 

Για όλα τα οφέλη που προσφέρουν τα κέντρα προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία) μιλάμε με την κα. Πολυξένη Καίσαρη των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.  

Πόσο σημαντική είναι η προσχολική αγωγή πριν την ένταξή του παιδιού στην υποχρεωτική εκπαίδευση; Τι θα μάθει ένα παιδί; Με τι εφόδια θα προχωρήσει στο δημοτικό;  Πώς συμβάλλει στην ανάπτυξή του συναισθηματικά και κοινωνικά;  

 

Ακούστε στο Podcast τη συζήτηση και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προσχολική αγωγή.

10:48
15-03-2023

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών στη νηπιακή ηλικία

Το νηπιαγωγείο είναι η αγκαλιά που αξίζει να έχει κάθε παιδί μακριά από το σπίτι του. Για αυτό το θέμα συζητά η Μαργαρίτα Νικολάου μαζί με τους Ελένη Δημητρίου και Σωτήρη Καψίλη, νηπιαγωγούς από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

06:37
27-03-2023

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών στη νηπιακή ηλικία

Το νηπιαγωγείο είναι η αγκαλιά που αξίζει να έχει κάθε παιδί μακριά από το σπίτι του. Για αυτό το θέμα συζητά η Μαργαρίτα Νικολάου μαζί με τους Ελένη Δημητρίου και Σωτήρη Καψίλη, νηπιαγωγούς από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

06:37
08-08-2022

Διατροφή στη θάλασσα – Τι να βάλετε στο ψυγειάκι της παραλίας

Η διατροφολόγος, Γεωργία Ζιώγου, συμβουλεύει για το τι πρέπει να περιέχει το ψυγειάκι της παραλίας για να μην ξεφύγουμε διατροφικά το καλοκαίρι και για να ενυδατωνόμαστε αρκετά.
12:14
25-07-2022

Οι πιο συνηθισμένοι μύθοι για την αντισύλληψη

Ο μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος και ειδικός εξωσωματικής γονιμοποίησης μιλά για τις μεθόδους αντισύλληψης και καταρρίπτει αρκετούς μύθους γύρω από αυτή.
11:45
17-07-2022

Έχω περίοδο – Να μπω ή να μην μπω στη θάλασσα;

Ο Αθανάσιος Παπανικολάου, μαιευτήρας, χειρούργος γυναικολόγος και ειδικός γονιμότητας συμβουλεύει όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που αδιαθετούν για πρώτη φορά, για το αν πρέπει ή όχι να κάνουν μπάνιο με περίοδο στη θάλασσα (ή και την πισίνα).
12:24
20-06-2022

Καλοκαιρινές διακοπές, διάβασμα και επαναλήψεις

Πρέπει τα παιδιά (από Α έως Στ δημοτικού) να διαβάζουν και να κάνουν επαναλήψεις; Χρειάζονται σχολική ρουτίνα; Η Ευαγγελία Τόλη, εκπαιδευτικός, συμβουλεύει όλους τους γονείς.
24:17
06-06-2022

Διατροφή στη παιδική ηλικία – Οδηγίες σε γονείς

Η διατροφολόγος, Γεωργία Ζιώγου, συμβουλεύει για την παιδική διατροφή και για το τι πρέπει να περιέχει ώστε να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
21:32
23-05-2022

Αποτρίχωση κοριτσιών – Σε ποια ηλικία να αρχίσουν, τι να γνωρίζουν

Η Χριστίνα Χρόνη, Beauty Editor της DPG Digital Media συμβουλεύει όλα τα νεαρά κορίτσια και τις μαμάδες για την πρώτη αποτρίχωση. Τι να κάνουν; Τι να προσέξουν; Σε ποια ηλικία να αρχίσουν; Ποια μέθοδο να προτιμήσουν;
29:28
09-05-2022

Κουράστηκα να είμαι μαμά

Η life coach, Μαρία Πετρίδη, βοηθά όλες τις αγανακτισμένες μαμάδες να νιώσουν καλύτερα μέσα από τα tips και συμβουλές που δίνει.
14:41
18-04-2022

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά

Η life coach, Μαρία Πετρίδη, δίνει συμβουλές για τι μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η εβδομάδα των Παθών έχει να διδάξει πολλά στα μικρά παιδιά και τον πόνο, την τιμωρία, την Ανάσταση, το φως και την αγάπη.
14:41
11-04-2022

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά

Η life coach, Μαρία Πετρίδη, δίνει συμβουλές για τι μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η εβδομάδα των Παθών έχει να διδάξει πολλά στα μικρά παιδιά και τον πόνο, την τιμωρία, την Ανάσταση, το φως και την αγάπη.
14:41
28-03-2022

Διακοπή γαλουχίας (απογαλακτισμός)

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται η διακοπή γαλουχίας; Τι πρέπει να ξέρουν οι λεχώνες και μέλλουσες μαμάδες; Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος, Μενέλαος Λυγνός, απαντά.
14:07
21-03-2022

Κλίμακα Brazelton: Τα προβλήματα ΔΕΠ-Υ μπορούν να διαγνωστούν από την βρεφική ηλικία;

Η 'Εφη Στεφανίδου, Παιδίατρος - Νεογνολόγος, μιλά για την κλίμακα αξιολόγησης συμπεριφοράς νεογέννητων (Neonatal Brazelton Assessment Scale-NBAS), έναν δείκτη των ικανοτήτων του νεογέννητου που γίνεται σε βρέφη μεταξύ 3 ημερών και 4 εβδομάδων.
10:33
14-03-2022

Προωρότητα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ο Παιδίατρος - Νεογνολόγος, Στέφανος Κεχαγιάς, μιλά για την προωρότητα, αναλύει τους λόγους που οδηγούν σε αυτή και συμβουλεύει τους νέους γονείς.
17:37
07-03-2022

Πόσο εύκολη είναι μια εγκυμοσύνη στα 40;

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, Μενέλαος Λυγνός απαντά σε όλα τα ερωτήματα γύρω από την εγκυμοσύνη στα 40. Τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα που σκέφτεται τη μητρότητα.
14:06
28-02-2022

Τύποι πεθερών και πώς τις αντιμετωπίζουμε

Τι χαρακτηρίζει την γκρινιάρα πεθερά, την ανακατώστρα πεθερά, την ύπουλη πεθερά, την πολύξερη πεθερά, την πεθερά που έχει έρωτα με τον γιο της, την πεθερά «ότι θέλει η νύφη μου» και πώς θα τις αντιμετωπίσετε.
11:39
21-02-2022

Γιατί ζηλεύουμε και κρίνουμε τις άλλες μαμάδες

Η Μαργαρίτα Νικολάου μαζί με την Μαρία Πετρίδη, life coach συζητούν για τη ζήλεια που νιώθουν κάποιες μαμάδες για μερικές άλλες μαμάδες και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
09:49
14-02-2022

Όταν οι γιαγιάδες κακομαθαίνουν τα εγγόνια

Να κακομαθαίνουν οι γιαγιάδες τα εγγόνια τους ή όχι; Να επιμένουν στα όρια οι μαμάδες; Δείτε τι συμβουλεύει η life coach, Μαρία Πετρίδη.
11:26
07-02-2022

Κάθε Σάββατο έχω να πάω σε παιδικό πάρτι. Είναι οκ αν δεν θέλω;

Η Μαργαρίτα Νικολάου συζητά με τη Μυρτώ Κογεβίνα, Ψυχολόγο, συζητούν για τα παιδικά πάρτι του Σαββατοκύριακου και τις τύψεις που μπορεί να νιώθει μια μαμά αν δεν θέλει να πάει.
07:49
31-01-2022

Σεξ στην εγκυμοσύνη επιτρέπεται ή όχι; Τι να προσέξει ο σύντροφός μου;

Η Μαργαρίτα Νικολάου συζητά με τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτη του Mothersblog.gr για το σεξ στην εγκυμοσύνη. Επιτρέπεται ή όχι; Τι πρέπει να προσέξει ο σύντροφος; Υπάρχουν στάσεις που να βολεύουν και τους δύο ανά τρίμηνο; Δίνουν απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που πολλές γυναίκες ντρέπονται να ρωτήσουν τον γιατρό τους.
09:00
24-01-2022

Επιλόχειος κατάθλιψη: Δεν είναι ταμπού – Πώς να το διαχειριστείς

Η Μαργαρίτα Νικολάου συζητά με την ψυχολόγο Μυρτώ Κογεβίνα, για την επιλόχειο κατάθλιψη και για όλους τους λόγους που μια μητέρα πρέπει να μιλά ανοιχτά για τα συναισθήματα που νιώθει. Είτε είναι καλά είτε όχι.
07:14
17-01-2022

Νέα μαμά και λίμπιντος: Τι πρέπει να ξέρεις για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Η Μαργαρίτα Νικολάου συζητά με τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτη του Mothersblog.gr για ένα θέμα που πολλές νέες μαμάδες διστάζουν να συζητήσουν με κάποιον ειδικό. Τη λίμπιντο μετά τον τοκετό. Τι πρέπει να ξέρει κάθε νέα μαμά για να νιώθει καλά με τον εαυτό της.
11:28
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved