Έξαρση των ιώσεων: Τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν στα παιδιά μας

Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν στα παιδιά μας τώρα που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Γρίπη, κορονοϊός, στρεπτόκοκκος: ιώσεις που ανησυχούν καθημερινά τους γονείς και ιδιαίτερα τώρα που τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο.

Για αυτό το θέμα μίλησε ο κος. Κωνσταντίνος Νταλούκας - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. Όπως ο ίδιος ανέφερε, οι γονείς θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί καθώς αναμένεται κύμα αύξησης κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε ύφεση στις ιώσεις, αλλά με το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει έξαρση ξανά».

Συμπτώματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν ως γονείς:

«Δεν είναι μόνο ο βήχας και το συνάχι, αλλά πυρετός, εμετός, κακή διάθεση του παιδιού και αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν το παιδί έχει πυρετό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει να εξεταστεί από τον γιατρό», ανέφερε ο κος. Νταλούκας τονίζοντας τη σημασία της διάθεσης του παιδιού. Αν ένα παιδί που παίζει, χοροπηδάει και γελάει, την επόμενη μέρα δεν έχει διάθεση θα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς.

Επιπλέον τόνισε ότι οι γονείς που έχουν παιδιά με χρόνιο νόσημα ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στην αρχή του άρθρου και ακούστε τις συμβουλές που έδωσε στους γονείς για τον στρεπτόκοκκό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved