«Γονείς με παιδιά που είναι “διαφορετικά” γίνονται καλύτεροι γονείς», από την Δέσποινα Καμπούρη

«Γονείς με παιδιά που είναι "διαφορετικά" γίνονται καλύτεροι γονείς. Γίνονται ανεκτικότεροι και πιο αλληλέγγυοι. Δεν είναι καλό να επιλέγεις ένα παιδί "a la carte"», αυτές είναι οι λέξεις του 36χρονου Ισπανού Πάμπλο Πινέδα, ο οποίος είναι ο πρώτος στην πτυχιούχος πανεπιστημίου στην Ευρώπη που πάσχει από σύνδρομο Down.

Μάλιστα ο Πινέδα τελείωσε τις σπουδές του παιδαγωγού και έδωσε εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Του μένουν μόνο τέσσερις ακόμα για να τελειώσει τις σπουδές του σε ψυχολογία και παιδαγωγικά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Πριν λίγες ο δημοσιογράφος Jan Marot, με αφορμή την ταινία «Me too» που προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγκα και που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Πινέδα –μάλιστα ο ίδιος κρατά το βασικό ρόλο- του πήρε συνέντευξη η οποία φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην «WELT ONLINE».

Διαβάζοντάς την, συγκινήθηκα και πήρα μαθήματα ζωής... Αυτός είναι και ο λόγος που την αναδημοσιεύω. Για να ανοίξουμε όλοι τα μάτια μας και τα αφτιά μας επιτέλους... Να μάθουμε να σεβόμαστε την... «διαφορετικότητα», που πολλές φορές καταφέρνει να γίνει σημαία, σημείο αναφοράς, καταφέρνει να ξεχωρίσει και να γίνει παράδειγμα για όλους σε αυτή την... «καθυστερημένη κοινωνία» που ζούμε. Τέλος, την αφιερώνω σε όλους τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με σύνδρομο Down, που δε χάνουν το κουράγιο τους, που είναι περήφανοι για τα παιδιά τους, που είναι τόσο μα τόσο ξεχωριστοί...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

«Γονείς με παιδιά που είναι “διαφορετικά” γίνονται καλύτεροι γονείς», από την Δέσποινα Καμπούρη
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved