5 λόγοι για να αλλάξετε παιδίατρο!

Το ότι ένας παιδίατρος παρακολουθεί το παιδί σας από την ημέρα που γεννήθηκε, δεν σημαίνει ότι τον έχετε... παντρευτεί κιόλας.

5 λόγοι για να αλλάξετε παιδίατρο!

Όταν διαπιστώσετε ότι για κάποιους λόγους ο παιδίατρός σας δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες σας, θα πρέπει να τον αλλάξετε. Και αυτό γιατί θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σκεφτείτε ότι του έχετε εναποθέσει ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει για εσάς, τη ζωή του ίδιου σας του παιδιού.

Αν έχετε ακόμα ενδοιασμούς για το πότε πρέπει πράγματι να αλλάξετε παιδίατρο, σας δίνουμε πέντε λόγους για να το πράξετε... Ποιοι είναι αυτοί;

Αλλάζετε λοιπόν παιδίατρο όταν...

... Δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την ανησυχία σας για ένα εξάνθημα ή τον επίμονο πυρετό που παρουσιάζει το παιδί σας. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να σας εξηγήσει γιατί ο ίδιος δεν δίνει σημασία σε τέτοια συμπτώματα. Αν η απάντησή του δεν είναι ικανοποιητική, δηλαδή επεξηγηματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη, βρείτε αμέσως το τηλέφωνο άλλου παιδιάτρου και απευθυνθείτε σε αυτόν.

... Σας γεμίζει με άγχος και κάθε λίγο και λιγάκι σας λέει να τον επισκεφτείτε στο ιατρείο, ακόμα και για το παραμικρό σπυράκι που θα βγάλει το παιδί. Σημαίνει πως είτε θέλει να σας τρώει λεφτά, είτε δεν ξέρει καλά τη δουλειά του αφού στα συμπτώματα που του περιγράψατε, δεν πάει το μυαλό του τι μπορεί να έχει το παιδί και θέλει να το δει από κοντά για να... μελετήσει το θέμα.

... Όταν δεν σας καλεί πίσω εφόσον τον έχετε καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο. Σημαίνει πως δεν μπορείτε να τον βρείτε αν συμβεί ξαφνικά κάτι στο παιδί σας. Τι τον χρειάζεστε όταν δεν θα είναι εκεί σε κάθε έκτακτη στιγμή; Και καλά να μην το σηκώνει γιατί μπορεί να έχει άλλη εξέταση. Το να μην καλεί πίσω όμως είναι ασυγχώρητο γιατί για να τον καλέσατε, σίγουρα κάτι τον θέλατε.

... Δεν σας συμπεριφέρεται με σεβασμό. Αν δείτε πως ο γιατρός είναι απότομος, αγενής και θέλει να σας κλείσει γρήγορα το τηλέφωνο, αλλάξτε αμέσως γιατρό.

... Χρησιμοποιεί παλιές τεχνικές, δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, δεν ενημερώνεται για το λειτούργημά του συχνά. Αν κάτι από τα παραπάνω υποπέσει στην αντίληψή σας, είναι καιρός να ψάξετε αλλού να εναποθέσετε την υγεία του παιδιού σας. Γιατί όπως γνωρίζετε, η τεχνολογία τρέχει και μαζί της οφείλουν να τρέχουν και οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και οι παιδίατροι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved