Ανησυχείς για την όραση των παιδιών σου;

Δες πώς θα δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που είναι ξεκούραστο για τα μάτια τους

Ανησυχείς για την όραση των παιδιών σου;

Σίγουρα, τα παιδιά μας περνούν πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες. Αγαπούν να βλέπουν τις αγαπημένες τους ταινίες στην τηλεόραση, να παίζουν βίντεο games στον υπολογιστή ή ακόμη και να διαβάζουν παραμύθια στο τάμπλετ. Και μπορεί να χαίρεσαι να τα βλέπεις να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν νέα πράγματα, παράλληλα όμως ανησυχείς γιατί «κουράζουν» τα μάτια τους και μπορεί αργότερα να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα όρασης.

Μην αγχώνεσαι, δεν είσαι η μόνη. Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα της Signify (Euronext: LIGHT), που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον φωτισμό, πάνω από τους μισούς γονείς και συγκεκριμένα σε ποσοστό που αγγίζει το 52%, ανησυχούν για την όραση των παιδιών τους. Παράλληλα, σχεδόν τα δύο τρίτα ανησυχούν ότι τα παιδιά τους θα χρειαστούν γυαλιά στο μέλλον.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι, λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων, τα παιδάκια μας φαίνεται να περνούν κατά μέσο όρο δώδεκα ώρες την ημέρα είτε κάτω από χαμηλής ποιότητας φωτισμό είτε μπροστά από μια οθόνη διαβάζοντας ή κάνοντας μία εργασία. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τα ποσοστά της μυωπίας που αυξάνονται διαρκώς, είναι λογικό να αποτελούν θέματα που μας προβληματίζουν…

Ποια μέτρα μπορείς να πάρεις;

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, προκειμένου να φροντίσουμε για την όρασή τους; Φυσικά, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους απαγορεύσουμε να μελετούν ή να βλέπουν τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια. Παρόλα αυτά, μπορούμε να μειώσουμε τον χρόνο που περνούν μπροστά σε οθόνες και να τα προτρέπουμε να περνούν περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους, παίζοντας και δοκιμάζοντας συναρπαστικές δραστηριότητες. Η πιο «έξυπνη» κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες, θέτοντας ως προτεραιότητά μας τον ποιοτικό φωτισμό.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την έρευνα της Signify (Euronext: LIGHT), σύμφωνα με την οποία τα τρία τέταρτα των γονέων θα χρησιμοποιούσαν ποιοτικό φωτισμό όπως Philips LED, εάν γνώριζαν ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα στη μελέτη των παιδιών τους. Το ίδιο ποσοστό συμφωνεί ότι θα σκεφτόταν να αγοράσει λαμπτήρα εάν θα βελτίωνε την απόδοση των παιδιών τους στο σχολείο, κάτι που προέκυψε ειδικά από την Ινδονησία (83%), Ισπανία (79%) και Τουρκία (78%).

FOTISTIKO PHILIPS 2

Η σημασία του ποιοτικού φωτισμού

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 8.000 ενήλικες σε 11 χώρες (Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ) και ανακάλυψε ότι οι γονείς λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν τον χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά σε οθόνες. Σχεδόν τρία τέταρτα (71%) των γονέων παγκοσμίως πιστεύει ότι η μείωση του χρόνου παραμονής μπροστά από μια οθόνη μπορεί να αποτρέψει τη μυωπία, μία διαπίστωση που έγινε ειδικά στις χώρες της Ασίας (Ινδονησία 91%, Ταϊλάνδη 83 % και Κίνα 83%). Αυτό υποστηρίζεται και από μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία έδειξε ότι η υπερβολική εργασία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυωπίας, ενώ το να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει.

«Καθώς τα παιδιά ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και διαβάζοντας, είναι σημαντικό να το κάνουν σε ένα περιβάλλον που είναι ξεκούραστο για τα μάτια τους», λέει η Rowena Lee, Leader του LED Business Group, Signify. «Στη Signify, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του ποιοτικού φωτισμού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την άνεση των ματιών, για αυτό και αναπτύξαμε το πρότυπο Philips EyeComfort. Δοκιμάζουμε όλα τα LED Philips EyeComfort για να διασφαλίσουμε ότι θα περάσουν τα υψηλά μας πρότυπα».

FOTISTIKO PHILIPS 3

Τι είναι το Philips EyeComfort

Οι επιστήμονες της Signify ανέπτυξαν για πρώτη φορά το πρότυπο Philips EyeComfort, το οποίο δεσμεύεται να παράγει LED φωτισμό χωρίς ορατό τρεμόπαιγμα. Εκτός από το τρεμόπαιγμα, το πρότυπο μετράει και άλλους δείκτες που επηρεάζουν την άνεση των ματιών όπως η αντανάκλαση, το στροβοσκοπικό αποτέλεσμα, η φωτοβιολογική ασφάλεια, ο συντονισμός και η απόδοση χρωμάτων. Τα LED Philips EyeComfort ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι τηρούν τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα, ενώ παράλληλα παρέχουν ενεργειακή απόδοση με μέσο όρο ζωής πάνω από 10 χρόνια. Όλα τα προϊόντα LED Philips EyeComfort σηματοδοτούνται από το εμπορικό σήμα EyeComfort.

Philips Parenting

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.philips.com/eyecomfort

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved