Το μωρό μου πονάει γιατί βγάζει δοντάκια... και τώρα τι κάνουμε;

Η έναρξη της οδοντοφυΐας στα μωρά, η οποία μπορεί να αρχίσει ήδη από τους 3 μήνες είναι αλήθεια ότι κάποια μπορεί να τα ταλαιπωρήσει αρκετά.

Αλέξανδρος Μάνος
Το μωρό μου πονάει γιατί βγάζει δοντάκια... και τώρα τι κάνουμε;

Το βραδινό κλάμα, ίσως για λίγο καιρό, να είναι κάτι που θα ακολουθεί σαν παρενέργεια της όλης κατάστασης. Τα ούλα γύρω από τα αναδυόμενα δόντια μπορεί να είναι πρησμένα και ευαίσθητα και γενικά να επικρατεί μια δικαιολογημένη γκρίνια.

Πώς να διευκολύνετε τον οδοντικό πόνο του μωρού σας

Δώστε του δαχτυλίδια οδοντοφυΐας ή δαχτυλίδια οδοντοφυΐας τα οποία μπαίνουν στο ψυγείο. Πότε δεν θα τοποθετήσετε τα δαχτυλίδια οδοντοφυΐας στη κατάψυξη, και αυτό γιατί το υπερβολικό κρύο μπορεί να τραυματίσει το στόμα του μωρού σας και να προκαλέσει περισσότερη ενόχληση.

Φαρμακευτική αγωγή

Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε γέλη η οποία δρα στην ανακούφιση του πόνου τρίβοντας την στα ούλα του μωρού, στη πραγματικότητα όμως δεν είναι αρκετά αποτελεσματική. Λόγω ότι το μωρό μπορεί άμεσα να το καταπιεί, η δραστική του ουσία δεν παραμένει στο στόμα του μωρού με συνέπεια να μην υπάρχει η ποσότητα που είναι απαραίτητη για να δράσει. Επιπλέον, οι παιδίατροι προειδοποιούν ότι τέτοια φάρμακα μπορούν να παρεμποδίζουν την ικανότητα του μωρού να καταπιεί. Συχνά ο παιδίατρος μπορεί να σας προτείνει ότι χορηγείτε μια μικρή δόση ακεταμινοφαίνης ή ιβουπροφαίνης, όπου και θα ανακουφίσουν επί της ουσίας το μωράκι σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οποιοδήποτε φάρμακο χορηγείται στο μωρό σας πάντα με τη συναίνεση του παιδιάτρου σας.

paixnidia ododofiias gia paidia

Παρενέργειες της οδοντοφυΐας

Όταν τα δόντια του μωρού σας κάνουν την εμφάνιση τους, μπορεί επίσης να έχει μια πολύ μικρή αύξηση της θερμοκρασίας. Αλλά αν η θερμοκρασία του φτάσει τους 38 ° C ή τους ξεπεράσει, τότε η αυξημένη θερμοκρασία δεν οφείλεται στα δοντάκια και θα πρέπει να εξεταστεί από τον παιδίατρο του. Εάν το μωρό σας παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, έμετο ή διάρροια κατά τη διάρκεια οδοντοφυΐας, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για να μάθετε εάν χρειάζεται να δοθεί κάποια θεραπεία.

Κρατώντας την συνήθη ρουτίνα της νύχτας

Εάν το μωρό σας λόγω της οδοντοφυΐας είναι ευερέθιστο, προσπαθήστε να το κάνετε να νιώσει άνετα, αλλά πάντα να θυμάστε ότι θα πρέπει να τηρείτε τη συνηθισμένη ρουτίνα της κατάκλισης. Η αλλαγή της ρουτίνας, ακόμη και για μερικές νύχτες, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου και είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο.

Διαβάστε όλα τα άρθρα μου εδώ

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth
Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός
Tel Aviv University
site: www.drmanosclinic.com
e-mail: dralexmanos@gmail.com
instagram: dr_alex_manos

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved