Ποιες είναι οι αλλεργίες της Άνοιξης;

Μύρισε Άνοιξη και μας αρέσει πολύ αλλά μήπως παρατηρήσατε στο παιδί κόκκινα ματάκια, ξερό βήχα ή συναχάκι;

Ποιες είναι οι αλλεργίες της Άνοιξης;

Ουπς... η αλλεργία έκανε την εμφάνιση της! Μια επίσκεψή στο γιατρό θα σας λύσει την απορία ωστόσο πάμε να δούμε τα είδη των Ανοιξιάτικων αλλεργιών που συνήθως προσβάλλουν τους οργανισμούς!
Αλλεργική Ρινίτιδα
Πρόκειται για αλλεργία που οφείλεται συνήθως σε γύρεις, μύκητες, τριχώματα ζώων ή σε ακάρεα της οικιακής σκόνης και συνοδεύεται από μπούκωμα της μύτης, φτέρνισμα, καταρροή, φαγούρα, ενώ συχνά συνυπάρχει με την επιπεφυκίτιδα. Η ανοιξιάτικη ρινίτιδα αρχίζει – ανάλογα με τη γύρη που την προκαλεί – από το τέλος Φεβρουαρίου, εξαιτίας των κυπαρισσοειδών, και κορυφώνεται κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο, κορύφωση που οφείλεται στα φυτά του αγρού, στην ελιά και στο «περδικάκι». Γύρω στα μέσα Ιουνίου τα συμπτώματα ελαχιστοποιούνται και σταματούν.
Άσθμα
Είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Συχνά –αλλά όχι απαραίτητα-, η εμφάνιση άσθματος μπορεί να συνδέεται με ανάλογο οικογενειακό ιστορικό. Οποιοδήποτε από τα αλλεργιογόνα που προκαλούν την αλλεργική ρινίτιδα την οποία ο ειδικός ανέλυσε πιο πάνω, συγκαταλέγονται στους υποψήφιους «ενόχους» των ασθματικών επεισοδίων.
Αλλεργική Δερματίτιδα εξ επαφής
Η συγκεκριμένη κατηγορία αλλεργίας είναι αυτή που μας «στολίζει» με ενοχλητικά εξανθήματα μετά από την επαφή μας με διάφορες χημικές ενώσεις, ζώα και γύρη φυτών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved