7 συχνοί παιδικοί τραυματισμοί, που πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι

Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα

7 συχνοί παιδικοί τραυματισμοί, που πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων και πάντα κάθε χρόνο ανυπομονείς να έρθει, γιατί ξέρεις πως όλο και κάπου θα πας και θα περάσεις καλά με φίλους ή χωρίς. Εκτός και αν είσαι μαμά. Εκεί αλλάζει κάπως το πράγμα, μιας και θα πρέπει να ανησυχείς για πολλά περισσότερα και πιο σημαντικά πράγματα, από το αν έχεις μαυρίσει όσο θα ήθελες.

Και κάποια από αυτά είναι και οι παρακάτω πιο συχνοί καλοκαιρινοί τραυματισμοί που μπορεί να συμβούν στο παιδί σου και εσύ πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα. Με λίγη προετοιμασία και λίγη περισσότερο προσοχή, μπορεί να μη συμβεί τίποτα και να περάσεις ένα καλοκαίρι υπέροχο με τα παιδιά σου.

Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις.

  • Ηλιακό έγκαυμα
    Ακόμη και το πιο μικρό έγκαυμα στο δέρμα, μπορεί να έχει μόνιμα αποτελέσματα. Προστάτεψε λοιπόν τα παιδιά σου, φορώντας σου συχνά αντιηλιακό και «αναγκάζοντας» τα να φορούν κάτι μακρυμάνικο τις ώρες αιχμής στην παραλία.
  • Γλίστρημα σε βρεγμένες επιφάνειες
    Όταν ο ναυαγοσώστης λέει στο παιδί σου να περπατάει αντί να τρέχει γύρω από τις πισίνες, δεν το λέει για κακό, ούτε γιατί έχει κάτι με το παιδί σου. Το να τρέχει σε υγρές επιφάνειες, όπως σε μια πισίνα ή σε μια εξωτερική γέφυρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, σπασμένα κόκαλα ή τίποτα ακόμη χειρότερο. Πρόσεξε τα παιδιά σου λοιπόν γύρω από τις ολισθηρές επιφάνειες και υπενθύμισε τους να επιβραδύνουν όταν είναι απαραίτητο.
  • Πνιγμός
    Κοινό και αυτονόητο, αλλά σημαντικό. Ο πνιγμός είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα. Βεβαιώσου ότι τα παιδιά σου έχουν επίγνωση της ασφάλειας των υδάτων, έχε τα μάτια σου συνεχώς επάνω τους και μάθε τους κολύμπι από μικρά.
  • Τσίμπημα εντόμου
    Το τσίμπημα κουνουπιών είναι πολύ ενοχλητικό για τον μέσο άνθρωπο, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά με ευαίσθητο δέρμα, εκεί μπορεί να είναι ακόμη πιο οδυνηρό.. Συζήτα με τον γιατρό σου σχετικά με το πώς μπορείς να θεραπεύσεις το κνησμό του δέρματος και να είσαι προσεκτική για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Τσίμπημα από μέλισσα
    Κλασικός καλοκαιρινός και αρκετά οδυνηρός -θα λέγαμε- τραυματισμός. Έχει συμβεί σε όλους μας πολλές φορές και πάντα θέλαμε ένα χάδι από την μαμά. Γι’ αυτό κι εσύ οφείλεις να φροντίσεις το δικό σου παιδί. Ακόμη κι αν δεν έχει κάποια αλλεργία στο τσίμπημα μέλισσας, αυτό εξακολουθεί να πονάει. Βάλε μια αλοιφή στην πληγή και δώσε και απεριόριστα φιλάκια, να απαλύνεις τον πόνο.
  • Αφυδάτωση
    Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, είναι τόσο σημαντικό να διατηρείστε ενυδατωμένοι. Τα παιδιά συχνά δεν θυμούνται να σταματήσουν το παιχνίδι τους για να πιούν νερό, γι’ αυτό και πρέπει να τους το θυμίζεις κατά την διάρκεια του.
  • Θερμοπληξία
    Μακρινή ξαδέρφη της αφυδάτωσης, η θερμοπληξία είναι κάτι επίσης επικίνδυνο για το καλοκαίρι. Έχε τον νου σου για πυρετό που μπορεί να προκληθεί από τη θερμότητα έξω, λήθαργο, ζάλη, και άλλα συμπτώματα που απαιτούν μία επίσκεψη στον γιατρό.

Έχε το νου σου λοιπόν και προετοιμάσου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved