Τα υπερδραστήρια παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας μεγαλώνοντας!

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο όπως πρόσφατη έρευνα αναφέρει πως τα υπερδραστήρια παιδιά μεγαλώνοντας τείνουν να έχουν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από ένα παιδί πιο ήρεμο!

Τα υπερδραστήρια παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας μεγαλώνοντας!

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ν. Ζηλανδία και τον Καναδά, υπό την ψυχολόγο Τέρι Μόφιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιουκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Πρακτικά" (PNAS) της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέτασαν περίπου 1.000 παιδιά έως την ηλικία των 32 ετών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσα παιδιά είχαν χαμηλές επιδόσεις στον αυτοέλεγχο, δυσκολεύονταν να συγκεντρωθούν σε ένα καθήκον και δεν είχαν υπομονή να επιδιώξουν ένα στόχο, δρούσαν πριν καν σκεφτούν, ήταν υπερκινητικά, δεν μπορούσαν να περιμένουν τη σειρά τους για να κάνουν κάτι, ήταν συνεχώς ανήσυχα κλπ., όταν μεγάλωναν, αντιμετώπιζαν πιο πολλά προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά που είχαν δείξει μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία.
Τα παιδιά που είχαν χαμηλό αυτοέλεγχο, ως ενήλικοι είχαν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως συχνότερα αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στα ούλα, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, φλεγμονές, υψηλή χοληστερόλη και πίεση ή ήταν υπέρβαρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved