Πώς μπορείτε να βγάλετε ένα παιδικό δοντάκι που κουνιέται

Όταν διαπιστώσετε για πρώτη φορά ότι κάποιο από τα δοντάκια του παιδιού σας κουνιέται, σίγουρα θα σας κυριεύσει ένας πανικός, για το πώς θα το βγάλετε ώστε να μην πονέσει. Μην αγχώνεστε, υπάρχουν μερικοί γρήγοροι και ανώδυνοι τρόποι για να το κάνετε!

Πώς μπορείτε να βγάλετε ένα παιδικό δοντάκι που κουνιέται

Ελέγξτε τους παρακάτω επτά ανώδυνους τρόπους:

1. Κουνήστε το δοντάκι:

Είτε προτρέποντας το παιδί σας να κουνήσει το δόντι του με τη γλώσσα του, είτε χρησιμοποιώντας το δείκτη του χεριού σας, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει τα χέρια σας, και με μια κίνηση πιέζοντας προς τα πίσω το δόντι, θα διαπιστώστε ότι είναι ίσως οι πιο ανώδυνοι και ευκολότεροι τρόποι για να απαλλαγεί το παιδί από αυτό ενοχλητικό δόντι.

pos vgazoume ena paidiko donti 1

2. Δώστε του σκληρά τρόφιμα:

Δώστε του λοιπόν τρόφιμα που είναι πιο δύσκολα να μασηθούν, όπως σκληρά λαχανικά , δηλαδή καρότα ή τραγανά φρούτα όπως μήλα, θα κάνουν όλη τη διαδικασία πιο γρήγορη και φυσικά πιο ανώδυνη.

3. Χρησιμοποιείστε νήμα:

Αυτό είναι καλύτερο όταν το δόντι είναι πολύ χαλαρό, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στο στάδιο να βγει φυσικά. Γυρίστε το νήμα μεταξύ της γραμμής ούλων και του δοντιού και τραβήξτε γρήγορα προς τα έξω.

4. Αφήστε το να βγει φυσικά:

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος που αν τον εφαρμόσετε θα είναι φυσικά ο ποιο ανώδυνος, αλλά συνάμα και η καλύτερη επιλογή, καθώς αυτό σημαίνει καμιά παρέμβαση και μια καλύτερη περιοχή για να αναπτυχθεί το νέο δόντι.

5. Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένη γάζα:

Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως και στον πρώτο τρόπο, αλλά αντί για τον δείκτη του χεριού μας γυμνό εδώ χρησιμοποιούμε αποστειρωμένη γάζα, για να γίνει η διαδικασία ευκολότερη.

pos vgazoume ena paidiko donti 3

6. Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τσιμπιδάκι:

Άλλος ένας τρόπος που χρησιμοποιείται καλύτερα όταν το δόντι είναι πολύ χαλαρό αλλά δεν είναι έτοιμο να βγει εύκολα ακόμα. Χρησιμοποιώντας κάποιο καθαρό τσιμπιδάκι και περιστρέφοντας το δόντι θα πετύχετέ το σκοπό σας ανώδυνα και χωρίς βακτήρια από τα δάχτυλα.

7. Επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο:

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν το δόντι δεν βγαίνει ακόμα, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο καθώς η διαδικασία θα είναι πιο εύκολή αλλά και ανώδυνη .

Προσοχή

Μην προσπαθήσετε να εξαναγκάσετε ένα δόντι να βγει. Εάν το δόντι δεν είναι χαλαρό και προσπαθείτε να το τραβήξετε, τότε θα είναι αρκετά οδυνηρό για το παιδί σας.

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth
Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός
Tel Aviv University
site: www.drmanosclinic.com
e-mail: dralexmanos@gmail.com
instagram: dr_alex_manos

Διαβάστε επίσης:

Πότε ένα παιδί πρέπει να επισκεφθεί πρώτη φορά οδοντίατρο;

Φθορίωση δοντιών στα παιδιά: Από ποια ηλικία πρέπει να φθοριώνουν τα δόντια και ποιοι οι κίνδυνοι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved