Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο

Μηνιγγίτιδα Β. Μια «ύπουλη» νόσος που προκαλεί πανικό στους γονείς και για την οποία γίνονται πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα.

Μηνιγγίτιδα Β: Μια παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες για την «ύπουλη» νόσο

Της Ειρήνης Πολλάλη

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, η έξαρση –κατά την διάρκεια του φθινοπώρου– της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου τύπου Β και πολλών άλλων λοιμώξεων, τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και φυσικά το θέμα του εμβολιασμού βρίσκονται σε «πρώτο πλάνο». Ωστόσο, πολλοί γονείς δεν έχουν σωστή πληροφόρηση για τη νόσο και αρκετοί άλλοι δεν είναι σίγουροι για το αν πρέπει να κάνουν στα παιδιά τους το εμβόλιο!

Επειδή η μηνιγγίτιδα μετρά ήδη πολλά κρούσματα εντός και εκτός Ελλάδας –και με αφορμή την έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης που διαπιστώνεται ότι υπάρχει–, εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε με την παιδίατρο Άντα Ορφανάκου, προκειμένου να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με αυτή την ομολογουμένως ανησυχητική νόσο.

Τι συμβαίνει, άραγε, με τα κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β στην Ελλάδα; Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να προστατέψει πλήρως το παιδί του; Η παιδίατρος μας μίλησε λεπτομερώς για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved