Ιλαρά: οδηγίες προς γονείς- τα συμπτώματα και οι επιπλοκές της νόσου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες εβδομάδες οι γονείς, εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς, μιας νόσου υψηλής μεταδοτικότητας από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ιλαρά: οδηγίες προς γονείς- τα συμπτώματα και οι επιπλοκές της νόσου

Προβληματισμός επικρατεί και στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς, «ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά (έως 3/9/17) και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στη χώρα μας είναι υπαρκτός».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, στη χώρα μας, έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς. Τα περισσότερα εντοπίζονται στη νότια Ελλάδα και σε πληθυσμούς Ρομά.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως εισήχθησαν στο νοσοκομείο δύο παιδάκια με επιπλοκές από τον ιό της ιλαράς. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας, γιατροί με την κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν πάει σε καταυλισμούς Ρομά στο λεκανοπέδιο της Αττικής κι έχουν εμβολιάσει πάνω από 1.500 παιδιά τον τελευταίο μήνα. Αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved