Σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών: Όταν τα μαλλιά δεν «στρώνουν» με τίποτα (vid)

Τα τρία αυτά κοριτσάκια γεννήθηκαν με τα πιο περίεργα μαλλιά . Οσες φορές κι αν τα χτενίσουν, όποια βούρτσα ή τεχνική κι αν χρησιμοποιήσουν οι γονείς τους, τα μαλλιά τους παραμένουν ατίθασα.

Σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών: Όταν τα μαλλιά δεν «στρώνουν» με τίποτα (vid)

Οι δύο ετών Kira White, Jaili Lamb και Charlie Eure έχουν όλες τους τη σπάνια διαταραχή που ονομάζεται Pili trianguli et canaliculi, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως "uncombable hair syndrome" ( σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών) από την οποία εικάζεται ότι έπασχε και ο Αϊστάιν.

Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλείται από μια μετάλλαξη γονιδίου, που κάνει το σχήμα των θυλάκων της τρίχα να παίρνει διαφορετικό σχήμα από αυτό που έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων.

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το ξεπεράσουν» , δήλωσε η μητέρα της Kira White, Tracy, στο Inside Edition. «Οπου κι αν πάμε τα άλλα παιδιά θέλουν να πιάσουν τα μαλλιά της ή να βάλουν τα χέρια τους στο κεφάλι της.»

mallia

«Κι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο», πρόσθεσε η Sara, μητέρα της Jaili Lamb.

Και τα τρία κορίτσια γεννήθηκαν με λίγο ή και καθόλου μαλλιά, αλλά καθώς μεγάλωναν, οι γονείς τους ήξεραν ότι κάτι δεν ήταν φυσιολογικό με τα μαλλιά τους.

Όπως σχολίασε μία εκ των τριών μαμάδων, ήταν σαν τα παιδιά να είχαν βάλει τα χέρια τους στην πρίζα. Για όλες τους το styling των μαλλιών των κοριτσιών αποτελεί πάντα μια πρόκληση.

«Μερικές φορές μετά το λούσιμο, προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα μαλλιά τους και να τα χτενίσουμε με προσοχή. Μπορεί να «τιθασευτούν» για λίγο, όμως δεν διαρκεί για ολόκληρη την ημέρα», είπε η Tracy.

Το σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών διαγιγνώσκεται συνήθως μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 3 ετών, και τα μαλλιά είναι σχεδόν πάντα λευκά ή πολύ ξανθά. Υπάρχουν μόνο περίπου 100 τεκμηριωμένες τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved