Τι είναι το «σύνδρομο του μπιμπερό» και πόσο επικίνδυνο είναι;

Σίγουρα οι νέες μητέρες θα έχουν ακούσει για το «σύνδρομο του μπιμπερό» που δεν είναι άλλη από την τερηδόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας και εμφανίζεται σε μωρά και παιδιά μέχρι δύο ετών.

Τι είναι το «σύνδρομο του μπιμπερό» και πόσο επικίνδυνο είναι;

Το θέμα είναι πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και τι πρέπει να κάνει μία μητέρα για να το αντιμετωπίσει άμεσα ώστε να μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Επειδή η τερηδόνα στα μωρά εξελίσσεται ραγδαία, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική πρέπει να αντιμετωπιστεί και άμεσα. Προκαλείται από την κακή συνήθεια που έχουν οι γονείς να κοιμίζουν το παιδί με το μπιμπερό, συνήθεια που τελικά καταλήγει να καταστρέψει τα δόντια του μωρού αν τελικά δεν προσεχθεί. Με αυτή τη συνήθεια δεν φταίει το μπιμπερό αλλά η παρατεταμένη παρουσία γάλακτος ή άλλων σακχαρούχων ροφημάτων στο στόμα ενός παιδιού. Λόγω αυτής της παρουσίας του γάλακτος στο στόμα, εμφανίζεται η τερηδόνα. Μία άλλη καταστροφική συνήθεια που επιβάλλουν οι γονείς στα παιδιά είναι η χρήση της πιπίλας στα μωρά που είναι βουτηγμένες στο μέλι ή τη ζάχαρη. Αυτή η συνήθεια μπορεί να ηρεμεί, σύμφωνα με τους γονείς το μωρό, όμως του προκαλεί άλλα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα από τα παραπάνω και όταν το παιδί αρχίσει να τρώει στέρεες τροφές, να σταματήσετε τη χρήση του μπιμπερό. Επίσης, αν το μωρό δεν μπορεί να αποχωριστεί το μπιμπερό άμεσα, θα πρέπει να το ταΐζετε πολύ πριν τον ύπνο του έτσι ώστε να μην παραμένουν στο στόμα του σάκχαρα και άλλες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved