Τι διαφορά έχει ο παιδίατρος αναπτυξιολόγος από τον θεραπευτή

Tα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά χρειάζεται οι γονείς να απευθυνθούν σε αναπτυξιολόγο.

Τι διαφορά έχει ο παιδίατρος αναπτυξιολόγος από τον θεραπευτή

Τι είναι ο αναπτυξιολόγος; είναι μια νέα ειδικότητα που έχει σαν αντικείμενο την εξέταση των παιδιών με αναπτυξιακά τεστ . Ο αναπτυξιολόγος μπορεί να είναι παιδίατρος, θεραπευτής ή ψυχολόγος αρκεί να έχει εκπαιδευτή στην χορήγηση αναπτυξιακών τεστ.

Τι είναι ο αναπτυξιακός έλεγχος; Ο αναπτυξιακός έλεγχος εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Είναι ένα σύντομο τεστ που μας δείχνει εάν ένα παιδί έχει κατακτήσει τις βασικές αναπτυξιακές δεξιότητες (ανάλογα με την ηλικία) έγκαιρα ή παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση. Η ανάπτυξη του παιδιού σας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο παίζει, μιλάει, ενεργεί μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του.

Ποιες είναι οι διάφορες μεταξύ αναπτυξιολόγου θεραπευτή και αναπτυξιολόγου παιδίατρου;

Ο αναπτυξιολόγος θεραπευτής λόγω και της εκπαίδευσης του είναι πιο καταρτισμένος και γνωρίζει τι είδους θεραπεία χρειάζεται ένα παιδί για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα ή την διαταραχή γιατί είναι αυτός που κάνει και την θεραπεία ενώ ο παιδίατρος αναπτυξιολόγος μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την προέλευση της νόσου. Εάν δηλαδή είναι μια απλή αναπτυξιακή καθυστέρηση ή αν είναι μια καθυστέρηση που οφείλεται σε γενετικούς ή άλλους παράγοντες .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved