8 πράγματα που ζητάει ο παιδίατρος από τους γονείς να σταματήσουν να κάνουν

Το έχουμε ξαναπεί. Το μωρό δεν έρχεται στον κόσμο με εγχειρίδιο οδηγιών για την ανατροφή του.

8 πράγματα που ζητάει ο παιδίατρος από τους γονείς να σταματήσουν να κάνουν

Έτσι, οι γονείς κάθε φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια περίεργη συμπεριφορά, με έναν υψηλό πυρετό, με καθετί που δεν γνωρίζουν, ζητούν τις συμβουλές άλλων γονιών ή ανατρέχουν στο διαδίκτυο. Όταν πια βρεθούν στο γραφείο του παιδιάτρου, πιστεύουν ότι γνωρίζουν τι έχει το παιδί τους, απλά ζητούν και την ιατρική γνωμάτευση. Είναι όμως έτσι;

Ο Bill Bush, MD, παιδίατρος στο νοσοκομείο Παίδων Helen Devos στο Μίσιγκαν, προτείνει τους γονείς να σταματήσουν να απευθύνονται για πληροφορίες στο διαδίκτυο και να ζητούν πρώτα τη γνώμη του γιατρού τους. Ειδικότερα, ζητά από τους γονείς:

1. Να σταματήσουν να αναζητούν ιατρική συμβουλή στο διαδίκτυο
Ακόμα και αν προστρέχουν σε αξιόπιστους διαδικτυακούς τόπους που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, είναι αδύνατο να γίνει διάγνωση της ασθένειας του παιδιού μέσω διαδικτύου. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επικοινωνεί πάντα με τον οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρο.
2. Να σταματήσουν να δίνουν αντιβιοτικά
Είναι φυσικό να θέλουν οι γονείς να γίνει καλά το παιδί τους το συντομότερο δυνατό, αλλά τα τα αντιβιοτικά δεν είναι πάντα η σωστή λύση. Η αλόγιστη χορήγηση αντιβιοτικών μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο παιδί μελλοντικά καθώς δεν θα μπορούν να πολεμήσουν τα βακτήρια τα οποία θα έχουν γίνει πιο ανθεκτικά.
3. Να μην φοβούνται να εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Οι γονείς πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα εμβολιασμού του παιδιού τους από τη στιγμή της γέννησής του. Δεν πρέπει να παραλείπουν δόσεις ή να κάνουν επιλεκτικά όποια εκείνοι θεωρούν απαραίτητα.
4. Να σταματήσουν να αφήνουν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη χωρίς μέτρο
Οι οθόνες είναι ένα μέρος της ζωής μας αλλά η πραγματική ζωή είναι έξβ από τις οθόνες. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν με τους φίλους τους, να αθλούνται, να διαβάζουν, κι όχι να είναι στημένα μπροστά σε μια οθόνη.
6. Να σταματήσουν να φοβούνται μήπως κρυώσει το παιδί
Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν από το κρύο αλλά λόγω των ιώσεων. Η εξάπλωση των ασθενειών κατά την χειμερινή περίοδο, οφείλεται κυρίως στη συνάθροιση των παιδιών σε κλειστούς χώρους και ό,τι τηρούν τους κανόνες υγιεινής ( πλύσιμο χεριών, φτέρνισμα στον αγκώνα, κοκ.).
7. Να μην παραλείπουν τις ιατρικές επισκέψεις
Το παιδί, ειδικά τα πρώτα χρόνια, πρέπει να παρακολουθείτε από τον παιδίατρο για να διαπιστωθεί ότι η ανάπτυξή τους είναι φυσιολογική. Αυτό σημαίνει, ότι οι γονείς πρέπει να πηγαίνουν στον παιδίατρο όχι μόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο. =
8. Να σταματήσουν να καθαρίζουν τα αυτιά του παιδιού
Μπορεί να νομίζουν ότι το καθάρισμα των αυτιών είναι σημαντικό για την υγιεινή του παιδιού στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Το φυσικό κερί δρα προστατευτικά και δεν θα πρέπει να απομακρύνεται με την μπατονέτα . Αν διαπιστώσουν πρόβλημα στο αυτό του παιδιού, απευθύνονται στον ωριλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved