Ζήτησε από τη φίλη του με σύνδρομο Down να τoν συνοδεύσει στο χορό του σχολείου και η πρόταση έγινε viral

Θέλησε να κάνει ευτυχισμένη τη φίλη του και τα κατάφερε.

Ζήτησε από τη φίλη του με σύνδρομο Down να τoν συνοδεύσει στο χορό του σχολείου και η πρόταση έγινε viral

Ο Shaedon Wedel, μαθητής Λυκείου στην περιοχή Νιούτον του Κάνσας, σχεδίαζε από την αρχή της χρονιάς να ζητήσει από την Carlie Wittman μαθήτρια επίσης Λυκείου και με σύνδρομο Down, να τον συνοδεύσει στο χορό του σχολείου τους. Ο Shaedon γνώριζε την Carlie καθώς ο αδελφός της Carson Wittman, είναι ο καλύτερός του φίλος.

17352520 1450980504924343 2738817062468091698 n

Θέλησε μάλιστα να πρωτοτυπήσει και να μην της κάνει μια κλασική πρόταση. Ξέροντας την αδυναμία της Carlie για τα πικάντικα τσιπς Doritos, εμφανίστηκε στο σπίτι της φορώντας ένα φωτεινό κόκκινο T-shirt με το εξής λογότυπο τυπωμένο στην μπροστινή και πίσω πλευρά: «Ξέρω ότι είμαι τυπικός NACHO Dorito αλλά ... Πρόκειται να γίνω «τυρένιος» και να σε ρωτήσω: θα με συνοδεύσεις στο χορό;»

doritospromposal 320x181

Η Carlie αρχικά έμεινε με το στόμα ανοιχτό και στη συνέχεια πήδηξε από τη χαρά της γεμάτη ενθουσιασμό. Ο Shaedon, λαμβάνοντας την αντίδρασή της ως «ναι», την αγκάλιασε, της πρόσφερε λουλούδια και φυσικά, μια σακούλα Doritos. Ο Shaedon δημοσίευσε το βίντεο της πρότασης στο Twitter, και έμεινε έκπληκτος από την ανταπόκριση του κόσμου. Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει το βίντεο ενώ στην πλειοψηφία τους τα σχόλια είναι θετικά.

doritos


«Δεν το έκανα για τη δημοσιότητα, όπως ορισμένοι με κατηγορούν, αλλά για να την κάνω ευτυχισμένη επειδή της αξίζει», υποστήριξε ο Shaedon μιλώντας στο KWCH. Ο Shaedon ελπίζει ότι το βίντεο θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και κυρίως θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα άτομα με σύνδρομο Down. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα τα άτομα με ειδικές ανάγκες αξίζουν και χρειάζονται την ίδια προσοχή που επιδιώκουμε όλοι μας», πρόσθεσε ο Shaedon .

Ο χορός θα γίνει στις 22 του Απρίλη και η Carlie ανυπομονεί για τη στιγμή.

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τα άτομα με το σύνδρομο Down.

Για φέτος τα hashtag στα social media είναι τα #wdsd17 και #MyVoiceMyCommunity όπου θα βρείτε συγκεντρωμένες ειδήσεις και εκδηλώσεις για τη σημερινή μέρα σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι το μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για το 2017: « #MyVoiceMyCommunity - Enabling people with Down syndrome to speak up, be heard and influence government policy and action, to be fully included in the community : Η φωνή μου, η κοινότητά μου: Δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με σύνδρομο Down να μιλήσουν, να ακουστούν και να επηρεάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, να είναι πλήρη μέλη της κοινότητας».

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, τα άτομα με σύνδρομο Down, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το στίγμα και τις διακρίσεις καθώς και νομικά, οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που δυσχεραίνουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Οι διακρίσεις μπορεί να είναι η καταναγκαστική στείρωση, η κοινωνική απομόνωση και περιθωριοποίηση, η φτώχεια και η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved