Εποχιακές γρίπες στα παιδιά: Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε μαμάς

Είμαι η Δέσποινα και (προσπαθώ να...) είμαι καλά!

Εποχιακές γρίπες στα παιδιά: Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε μαμάς

Από τότε που ήρθε στη ζωή μας το μικρότερο μέλος της οικογένειάς μας, η Χριστινούλα μας, το μόνιμο άγχος που είχα ήταν οι ιώσεις και οι γρίπες που φέρνει η Έλενα από το σχολείο στο σπίτι.

Με είχαν προειδοποιήσει κι άλλες μαμάδες ότι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο κυκλοφορούν πολλών ειδών ιώσεις και γρίπες που εξαντλούν τα παιδιά κι ότι θα έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτική με το μωρό που δεν έχει ακόμα αρκετά αντισώματα για να ανταπεξέλθει. Αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε όλοι προληπτικά αντιγριπικό εμβόλιο προκειμένου να προστατέψουμε το μωρό.

Clinofar1

Δυστυχώς φέτος δεν τα καταφέραμε να γλιτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη με τον υψηλό πυρετό και τις ατέλειωτες μύξες. Πρώτα αρρώστησε η Έλενα και μετά κόλλησε και το μωρό... Δε χρειάζεται να σας περιγράψω την σωματική εξάντληση της μαμάς, της αυπνία και τη στενοχώρια να βλέπει και τα δύο της παιδιά άρρωστα στο κρεβάτι. Αν είστε μαμά είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε τι συμβαίνει σε ένα σπίτι όπου είναι ταυτόχρονα άρρωστα ένα νήπιο και ένα βρέφος!

Πυρετός: Μεγάλο κεφάλαιο. Μη δώσεις αντιπυρετικό πριν το 38 (μου έχει τύχει να το καθυστερώ και σε 10’ να φτάσει ο πυρετός 39,5 από 37,8), δίνε εναλλάξ τα σιρόπια κλπ κλπ... όπως και να έχει λίγο πολύ όλες οι μαμάδες ξέρουν να ρίξουν τον πυρετό του παιδιού τους με φάρμακα, σιρόπια, υπόθετα, χλιαρά ντους και κομπρέσες με ξύδι.

Clinofar3

Μύξες – μπούκωμα: Και τώρα πάμε στα «σκληροπυρηνικά». Ας πούμε ότι το νήπιο έχει μάθει να φυσάει τη μύτη του. Τι κάνεις όμως όταν το μωρό δεν μπορεί να πάει ανάσα από τη μύτη, έχει πολλές μύξες συνέχεια χωρίς σταματημό και γκρινιάζει όλη τη νύχτα γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί;

Μύξες παντού... Στα ρούχα, στις πιζάμες, στα σεντόνια, στα μαξιλάρια, στο είναι μου... Ατέλειωτες μύξες σε όλο το σπίτι. Να μη φτάνουν ούτε 28 πακέτα μωρομάντηλα τη μέρα για να σωθεί η κατάσταση.

Και κάπου εκεί, βρίσκεις τη λύση (και τη σωτηρία σου) στις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar! Ένας πρακτικός και εύκολος τρόπος για τον καθαρισμό της βρεφικής και παιδικής μυτούλας, πάντα και παντού. Οι αμπούλες είναι εύκολες στη μεταφορά και τη χρήση και παραμένουν πάντα αποστειρωμένες (συγκριτικά με τη χρήση μπουκαλιού φυσιολογικού ορού & σύριγγας, που είναι 1. μη αποστειρωμένο μετά το άνοιγμα, 2. επικίνδυνο για τραυματισμούς 3. δύσχρηστο/ δύσκολο στη μεταφορά).

Clinofar2

Οι αμπούλες Clinofar απομακρύνουν την πλεονάζουσα βλέννη, καθαρίζουν, ενυδατώνουν και ανακουφίζουν από την ξηρότητα. Επίσης λειτουργούν προληπτικά (ακόμη κι αν το μωρό σας δεν είναι άρρωστο) πριν το θηλασμό/ το τάϊσμα, πριν τον ύπνο, μετά το σταθμό/σχολείο, μετά την παιδική χαρά / παιχνίδι/ παιδότοπο, μετά τη βόλτα στο πάρκο/ στην εξοχή. Επιπλέον, οι ισότονες αμπούλες Clinofar μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των ματιών, των αυτιών και των πληγών (άλλοι 3 λόγοι για να βρίσκονται ΠΑΝΤΑ στην τσάντα της μαμάς!)

Μάλιστα εγώ θα σας πρότεινα να πάρετε και τον Ρινικό Αποφρακτήρα της Clinofar γιατί είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει πολύ το μωράκι σας να αναπνεύσει ελεύθερα και θα ανακουφιστεί εύκολα και γρήγορα! Αφού έχουν ρευστοποιηθεί οι βλέννες όταν η μυτούλα είναι «βουλωμένη» ή όταν οι εκκρίσεις είναι ήδη ρευστές χρησιμοποιούμε τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar για να απομακρύνουμε τις ρινικές εκκρίσεις, ουσιαστικά ρουφώντας με δύναμη μέσα από το εύκαμπτο ρύγχος, κατάλληλο για τις βρεφικές μυτούλες. Φυσικά τα ρύγχη αντικαθίστανται μετά από κάθε χρήση!

Καλή επιτυχία και περαστικά σε όλα τα παιδάκια!
Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved