Γυαλιά ηλίου για παιδιά: Τι να προσέξετε

Τα μάτια των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ενηλίκων και έχουν ανάγκη από προστασία. Ο νούμερο ένα κανόνας για να προστατεύονται τα μάτια των παιδιών (αλλά και των ενηλίκων) από την ηλιακή ακτινοβολία είναι να φορούν γυαλιά ηλίου.

Γυαλιά ηλίου για παιδιά: Τι να προσέξετε

Δεν υπάρχει κάποιο κατώτερο όριο από το οποίο και μετά να επιτρέπεται η χρήση των γυαλιών ηλίου. Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Eνα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Η ηλικία αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί, μια μέση ηλικία ωστόσο είναι τα 2-3 έτη.

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου ωστόσο πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να μην αλλοιώνουν τα χρώματα που φθάνουν στον αναπτυσσόμενο παιδικό αμφιβληστροειδή και επίσης να μην παραμορφώνουν τα είδωλα.
Μόνο τα γυαλιά που πωλούνται σε καταστήματα οπτικών τηρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

Τα γυαλιά ηλίου των παιδιών θα πρέπει να δεσμεύουν 100 τοις εκατό και των δύο τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB.

Τα παιδικά γυαλιά θα πρέπει να εχουν
Άθραυστους φακους με 100% προστασία. Επιλέξτε αυτά που αναγράφεται πάνω τους «100% αντι-UV, δείκτης 3».
Εύκαμπτο και μαλακό σκελετό με ελαστικούς βραχίονες, που εφαρμόζει καλά και είναι ελαφρύς. Προσαρμόστε τους βραχίονες των γυαλιών στο κεφαλάκι του παιδιού σας, ώστε να μην του πέφτουν ούτε να το στενεύουν. Αν δεν έχουν καλή εφαρμογή, τότε δεν προστατεύουν σωστά τα μάτια.

Σε κάθε περίπτωση επενδύστε σε γυαλιά καλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι συνοδεύονται από το σήμα CE.
Αυτή μάλιστα η εποχή, ενδείκνυται για αγορά γυαλιών ηλιου, καθως οι τιμές δεν είναι αυξημένες όπως το καλοκαίρι που το είδος είναι σε ζήτηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved