Παιδί και υγεία: Τι να κάνετε αν το παιδί σας κάνει εμετό

Ο εμετός είτε προέρχεται από ένα βρέφος είτε από ένα παιδί είναι ανησυχητικός για τους γονείς που δεν ξέρουν γιατί το παιδί έκανε εμετό.

Παιδί και υγεία: Τι να κάνετε αν το παιδί σας κάνει εμετό

Αρχικά, αν πρόκειται για μωρό, θα πρέπει να ξεχωρίσετε αν πρόκειται για απλές αναγωγές (γουλιές). Ο εμετός του μωρού συνήθως οφείλεται σε λοιμώξεις ή σε περίπτωση που, από τη γέννηση, υπάρχει απόφραξη του εντέρου. Η υπερβολική χορήγηση γάλακτος και η πίεση για φαγητό, συνήθως είναι οι κυριότερες αιτίες που ένα μωρό κάνει εμετό. Αν πρόκειται για νήπιο τότε ίσως έχει κάποια λοίμωξη ή κάποια ίωση.

Τι να κάνετε αν το παιδί κάνει εμετό

  • Σταματήστε για λίγες ώρες τη σίτιση
  • Μη του δίνετε νερό για λίγη ώρα

Μετά από 2 ώρες νηστείας χορηγήστε σταδιακά υγρά. 1 κουταλάκι νερό κάθε 10 λεπτά για να δείτε αν το κρατά στην κοιλίτσα του. Αν το κρατά, απλά αυξήστε την ποσότητα.

Όταν ένα παιδί κάνει εμετό δεν χορηγούμε κάποιο φάρμακο από το στόμα. Ούτε αντιπυρετικά, διότι θα χειροτερέψετε την κατάσταση του παιδιού. Αν δείτε ότι οι εμετοί συνεχίζονται, το παιδί σας γίνεται νωθρό, υπναλέο, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρό σας. Εκείνος και μόνον εκείνος θα σας κατευθύνει σωστά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved