Μήπως δίνετε στο παιδί σας να φάει παραπάνω από όσο πρέπει;

Πολλά παιδιά είναι παχύσαρκα και αυτή η τάση δε λέει να εμφανίσει τάσεις μείωσης. Αντιθετα στις ανεπτυγμένες χώρες, τα παιδάκια τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζονται. Και εμείς οι μεγάλοι το ίδιο, αλλά τουλάχιστον ας προσέξουμε την υγεία των παιδιών μας.

Μήπως δίνετε στο παιδί σας να φάει παραπάνω από όσο πρέπει;

Μία νέα μελέτη του Infant and Toddler Forum παρουσίασε πρόσφατα τα γεγονότα (ότι δίνουμε στα παιδιά πολύ παραπάνω φαγητό από όσο χρειάζονται) αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του προβληματος, ενώ παρουσίασε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον site σχετικά με το πόσο ακιρβώς πρέπει να τρώνε τα παιδιά για την ηλικία τους, κατηγοριοποιώντας τις τροφές .

Σύμφωνα με τους 1000 γονείς από τους οποίους πήραν συνέντευξη οι υπεύθυνοι της έρευνας, σχεδόν το 80 % ταϊζει το παιδί τους (ηλικίας 4-5 χρονών) πολύ περισσότερο. Και ακόμη χειρότερα: Το 10% τους δίνει μερίδες ενηλίκων!!! Το να μειώσουμε τα επίπεδα παχυσαρκίας δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιοτητα του φαγητού, αλλά προφανώς και με την ποσότητα.

Για να βρείτε πόσο θα έπρεπε να τρώει το παιδί σας, ακολουθήστε τον οδηγό. Θα εκπλαγείτε από τις ποσότητες που θα δείτε εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved