Ούτε που φαντάζεστε από τι προκλήθηκαν τα σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο του παιδιού

Όσοι έβλεπαν τον μικρό Joey Bottrill, που θα γίνει 2 ετών τον Σεπτέμβρη, πίστευαν ότι οι γονείς του, τον κακοποιούσαν μιας και το δέρμα του ήταν κόκκινο, ερεθισμένο και έμοιαζε σαν να τον είχαν χτυπήσει.

Ούτε που φαντάζεστε από τι προκλήθηκαν τα σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο του παιδιού

Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική. Ο μικρός στην ηλικία των 6 μηνών απέκτησε έκζεμα και μάλιστα σοβαρής μορφής. Η μητέρα του, αναγκαζόταν να του δένει με επιδέσμους όλο του το σώμα, ώστε να μην μπορεί να το ξύσει και να το ερεθίσει περισσότερο. Τις περισσότερες φορές όμως και όπως αναφέρει η ίδια, ξυπνούσε πάνω από 10 φορές μέσα στη νύχτα, μούσκεμα στο αίμα.

eczema child 20160704153319.jpg q75dx720y u0r1g0c

Το δέρμα του μικρού πονούσε. Είχε έκζεμα στα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά, την πλάτη και πολλές φορές πάθαινε διάφορες μολύνσεις. «Το δέρμα του ήταν τόσο κόκκινο που πολλοί πίστευαν ότι τον κακοποιούσαμε!», είπε η μητέρα του, Christina Clinton, 29 ετών. «Με σταματούσαν άγνωστοι στο δρόμο και με ρωτούσαν αν έχει χτυπήσει ή έμπλεξε σε κάποιον καυγά με κάποιο άλλο παιδάκι! Είναι δύσκολο να βλέπεις το παιδί σου να πονάει και να υποφέρει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτε ουσιαστικό για αυτό!».

eczema child 20160704153921.jpg q75dx720y u0r1g0c

Οι γιατροί του χορηγούσαν στεροειδή, αλλά με τον καιρό το δέρμα του τα συνήθισαν και γινόταν ανθεκτικό σε αυτά με αποτέλεσμα να του χορηγούν όλο και περισσότερη δόση. Για καλή της τύχη και μετά από πολύ καιρό της συνέστησαν μία κρέμα με βάση το μουρουνέλαιο και το πλιγούρι βρώμης που βοήθησε τον μικρό Joey να απαλλαγεί από τα έντονα εξανθήματα και τον πόνο.

eczema child 20160704153629.jpg q75dx720y u0r1g0c

Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που συνήθως ξεκινά στην παιδική ηλικία και προκαλεί κηλίδες του δέρματος που είναι ξηρές, ερεθισμούς και συχνά έντονο κνησμό. Και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το έκζεμα φαίνεται να είναι σε άνοδο ειδικά μεταξύ των παιδιών.

Η φαγούρα είναι το σημαντικότερο σύμπτωμα. Μόλις αρχίσει το ξύσιμο, δημιουργείται φλεγμονή και προκαλείται εντονότερη φαγούρα. Συμπτώματα:

  1. Κόκκινες φολιδωτές περιοχές
  2. Μικρά ακατέργαστα εξογκώματα
  3. Χοντρά δερματώδη μπαλώματα
  4. Οίδημα από το οποίο διαρρέουν υγρά (αίμα-πύον)
eczema child 20160704153349.jpg q75dx720y u0r1g0c

Τι προκαλεί το έκζεμα;

  • Η έκθεση του δέρματος σε χημικούς ή φυσικούς παράγοντες που μπορούν να το ερεθίσουν. Για παράδειγμα στα βρέφη, τα σημεία όπου το δέρμα ακουμπά στην πάνα ή εξαιτίας των ούρων.
  • Η αντίδραση του δέρματος όταν έρχεται σε επαφή με συγκεκριμένες ουσίες και συνήθως περιορίζεται στο σημείο επαφής.
DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved