Εύκολοι τρόποι να ασπρίσετε τα δόντια σας

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι ένα αστραφτερό χαμόγελο και πόση ομορφιά «δίνει» στον άνθρωπο...  Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίο χαμόγελο. Βασικό του στοιχείο, είναι φυσικά τα λευκά δόντια, τα οποία κιτρινίζουν επειδή ορισμένα τρόφιμα και ποτά έχουν χρωστικές ουσίες, αλλά και οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο τους. Επιπλέον το κάπνισμα και το αλκοόλ επιβαρύνουν την υγεία των δοντιών, αφαιρώντας τη φυσική τους λευκότητα.

Εύκολοι τρόποι να ασπρίσετε τα δόντια σας

Το τσάι, οι σάλτσες, τα αναψυκτικά, οι καραμέλες και τα γλυκά, είναι οι πιο συνηθισμένες τροφές που κάνουν τα δόντια να κιτρινίζουν, εξαιτίας των χρωστικών που περιέχουν.

Τί μπορείτε να κάνετε γι αυτό?

Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το σέλινο και τα καρότα, τα καρύδια και το σουσάμι βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας με φυσικό τρόπο και φωτίζουν τα δόντια.
Ακόμη, η τσίχλα χωρίς ζάχαρη μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς με το μάσημα παράγεται σάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση των χρωστικών ουσιών .
Το νερό είναι και πάλι σύμμάχός μας: Αφού έχετε καταναλώσει κάτι που περιέχει χρωστικές ουσίες όπως είναι ο καφές ή κανένα σκούρο ποτό, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ώστε να ξεπλύνετε τις χρωστικές ουσίες που παραμένουν στα δόντια.
Οι φράουλες, που δεν τις περιμένατε σίγουρα σε αυτή τη λίστα, μπορούν να δράσουν ως λευκαντικό εξαιτίας του μηλικού οξέος που περιέχουν!
Ενα celebrity tip αναφέρει ότι αν ανακατέψουμε μια κουταλιά λάδι καρύδας με νερό και ξεπλύνετε με αυτό τα δόντια μας τακτικά, θα δούμε δραστικά αποτελέσματα. .
Μαγειρική σόδα, η μαγική. Και τι δεν κάνει τελικά αυτό το υλικό... Σε ένα φλιτζανάκι του τσαγιού προσθέστε ένα ¼ του κουταλιού του γλυκού μαγειρικής σόδας και έπειτα βάλτε τη συνήθη ποσότητα της οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε για να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Στη συνέχεια βουρτσίστε όπως συνήθως τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα ενισχύει τις λευκαντικές ιδιότητες της οδοντόπαστας σας.

Και φυσικά, με ευλαβική συνέπεια, βουρτσίστε τακτικά τα δόντια σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved