Οι σωστές συνθήκες αερισμού του βρεφικού δωματίου

Οι ιδανικές συνθήκες ύπνου προσδιορίζονται και από το κατάλληλο περιβάλλον του δωματίου.

Οι σωστές συνθήκες αερισμού του βρεφικού δωματίου

Για το νεογέννητο, η σωστή θερμοκρασία είναι περίπου 22 βαθμούς.
Για μεγαλύτερα μωρά μέχρι και 36 μηνών, η ιδανική θερμοκρασία για τον ύπνο κυμαίνεται μεταξύ 16 και 18 °C, ενώ η υγρασία πρέπει να κυμαίνεται στο 60%. Εάν η υγρασία πέφτει κάτω από 50%, μην ξεχνάτε ότι στο εμπόριο κυκλοφοορύν ειδικοι υγραντήρες .

Να αερίζετε τακτικά το δωμάτιο για σύντομα χρονικά διαστήματα, ανοίγοντας διάπλατα το παράθυρο παρά αφήνοντας τα παράθυρα σε μισάνοιχτη θέση. Οταν το κάνετε αυτό, μετακινήστε το μωρό σας. Μην το έχετε σε ρεύμα.
Σε περιόδους καύσωνα, βεβαιωθείτε ότι η κούνια δεν βρίσκεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου, κλείστε τις κουρτίνες και ανοιξτε τα παράθυρα. Μην έχετε το μωρό σας ντυμένο σαν κρεμμύδι, επιλέξτε ελαφριά βαμβακερά πυτζαμάκια και ελέγχετε συχχνά αν είναι ιδρωμένο. Να θυμάστε ότι ούτε η πολλή ζέστη ούτε το κρύο είναι καλά για τα βρέφη. Ένα μωρό που κρυώνει θα έχει κρύες πατούσες και παλάμες. ενώ ένα μωρό που ζεσταίνεται θα είναι ιδρωμένο (και συνήθως το πρώτο μέρος του σώματος που ιδρώνει είναι ο αυχένας).

Αν έχετε αναμμένο οποιοδήποτε είδος κλιματισμού, μην έχετε το μωρό στην ευθεία του κρύου αέρα, και κρατήστε το καλά ντυμένο. Επίσης ποτέ μην καπνίζετε στο παιδικό δωμάτιο, ακόμη κι αν έχετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Η βρογχιολίτιδα δεν είναι καλό πράγμα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved