Κλαίει το μωρό πριν κοιμηθεί; Αφήστε το, δεν διατρέχει κίνδυνο υποστηρίζει νέα έρευνα

Τι και αν δεν μπορούμε να ακούμε το μωρό μας να κλαίει και να σπαράζει ενώ είναι στο κρεβατάκι του.

Κλαίει το μωρό πριν κοιμηθεί; Αφήστε το, δεν διατρέχει κίνδυνο υποστηρίζει νέα έρευνα

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τρέχουμε να το πάρουμε αγκαλιά αμέσως, αλλά απεναντίας, αφήνοντας το μωρό να κλάψει, το βοηθάμε να μειώσει το στρες και να βελτιώσει τον ύπνο του!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, τον Michael Gradisar, κλινικό ψυχολόγο του πανεπιστημίου Flinders στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, οι γονείς δεν πρέπει να ανταποκρίνονται αμέσως στο κλάμα του μωρού καθώς με αυτό τον τρόπο παγιώνεται μία συνήθεια που δύσκολα μπορεί να σταματήσει.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μωρό δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο αν κλάψει για λίγο, και ότι το κλάμα δεν βλάπτει την ψυχική υγεία του, ούτε μακροπρόθεσμα υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλώσει προβλήματα συμπεριφοράς. Απεναντίας, το μωρό θα μάθει να ξανακοιμάται χωρίς να χρειάζεται την παρηγοριά των γονιών του.

Επιπλέον, η μείωση του στρες είναι μια θετική επίπτωση και για τη μητέρα, η οποία διατρέχει μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσει κατάθλιψη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 43 μωρά μαζί με τους γονείς τους. Οι ερευνητές μέσω μία οθόνης παρακολουθούσαν τα μωρά κατά τη διάρκεια του ύπνου και παράλληλα μετρούσαν την κορτιζόλη, την ορμόνη τους στρες.

Όπως έδειξε η μελέτη τα μωρά κοιμούνται καλύτερα όταν οι γονείς δεν ανταποκρίνονται άμεσα στο κλάμα του ενώ ο Δρ. Marc Weissbluth, καθηγητής κλινικής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern και συγγραφέας του βιβλίου "Healthy Sleep Habits, Happy Child, 4th Edition: A Step-by-Step Program for a Good Night's Sleep", επισημαίνει ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι τα παιδιά υφίστανται κάποια βλάβη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved