Τι είναι η δρωτσίλα στα μωρά και πότε εμφανίζεται;

Η ζέστη δεν προκαλεί στα μωρά μόνο δυσφορία αλλά και ερεθισμούς. Έτσι συχνά μπορεί να εμφανίσουν μικρά σπυράκια στα μάγουλα, στα χεράκια και κυρίως στο λαιμό.

Τι είναι η δρωτσίλα στα μωρά και πότε εμφανίζεται;

Ο ερεθισμός αυτός ονομάζεται θερινή ιδρώα ή δρωτσίλα. Τα σπυράκια της δρωτσίλας είναι μικρά, έχουν απαλό ροζ χρώμα, εμφανίζονται το ένα κοντά στο άλλο κι αν τεντώσουμε το δερματάκι του μωρού δείχνουν να εξαφανίζονται.

Συνήθως δεν είναι ανησυχητικά και δεν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα. Είναι πολύ μικρά, έχουν ροζ ή κόκκινο χρώμα, είναι πολλά μαζί και έχουν άγρια υφή. H εμφάνισή τους οφείλεται στην παγίδευση σμήγματος και ιδρώτα και υποχωρούν σιγά-σιγά, χωρίς να χρειάζεται να βάλετε στο παιδί κάποια αλοιφή ή να του δώσετε φάρμακο.

Kομπρέσες με χαμομήλι, φυσιολογικό ορό και μπάνιο με ουδέτερο σαπούνι αρκούν για να υποχωρήσει σιγά-σιγά η δρωτσίλα. Ωστόσο, αν ο ερεθισμός εξαπλώνεται ή συνοδεύεται και από συμπτώματα όπως πυρετό, ανορεξία, εμετούς ή διάρροια πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον παιδίατρο ή τον δερματολόγο.

Για να περιορίσετε τις πιθανότητες να εμφανίσει το μωρό δρωτσίλα τώρα την άνοιξη, επιλέξτε ρούχα με υφάσματα απου αναπνέουν, όπως είναι τα βαμβακερά. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά, καθώς και τα πολύ στενά ρούχα. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του μωρού αγγίζοντας το πίσω μέρος του λαιμού τους.

Αν είναι ζεστό, νιώθει μια χαρά. Αν είναι ιδρωμένο, αφαιρέστε κάποιο ρούχα ή ξεσκεπάστε το λίγο αν είναι στο καρότσι. Και να θυμάστε, ότι το σημείο που βρίσκεται το μωρό στο καρότσι, η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον κατά 2 βαθμούς μεγαλύτερη από την εξωτερική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved