Η πρώτη επαφή των παιδιών με τις μπογιές-Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι πρώτες απόπειρες ενός παιδιού να ζωγραφίσει γίνονται συνήθως με τη συμπλήρωση ενός έτους.

Η πρώτη επαφή των παιδιών με τις μπογιές-Τι πρέπει να γνωρίζετε

Του αρέσει να μουτζουρώνει τα χαρτιά, τους τοίχους, τις ντουλάπες. Είναι λογικό τα πρώτα σχέδια να είναι ένα σύνολο γραμμών, απλές κυκλικές μπουτζούρες που σιγά σιγά γίνονται επαναλαμβανόμενοι κύκλοι.

Το παιδί ενθουσιάζεται να πιέζει τα χρώματα ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο και πολλές φορές δυσανασχετεί αν επιχειρήσετε είτε να απομακρύνετε το μαρκαδόρο, είτε να το βοηθήσετε να κάνει κάποιο άλλο σχήμα!

Γενικά, σε αυτή τη φάση το παιδί αγαπά να πειραματίζεται με τα υλικά ζωγραφικής, γι’ αυτό καλό είναι να μην περιορίζετε την αυτοέκφρασή του. Προτιμήστε να το κοιτάτε χωρίς να παρεμβαίνετε ή να προσπαθείτε να του δείξετε τι να κάνει.

Οι δαχτυλομπογιές είναι ένα υλικό που θα το ενθουσιάσει σε αυτή τη φάση. Για τις πρώτες απόπειρες ζωγραφικής προτιμήστε να του δώσετε μολύβια και κηρομπογιές αντί για μαρκαδόρους, καθώς τα πρώτα απαιτούν να βάλει περισσότερη δύναμη για να τα χειριστεί, πράγμα που βελτιώνει τη λεπτή κινητικότητα.

Προμηθευτείτε μπλοκ ζωγραφικής, βιβλία από χοντρό χαρτόνι με μεγάλες εικόνες που εξιτάρουν τη φαντασία και εντυπωσιάζουν με τα χρώματά τους.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν αφήνετε ποτέ το μωρό χωρίς επίβλεψη καθώς μπορεί να βάλει στο στόμα του τις κυρομπογιές ή ακόμα και το χαρτί ζωγραφικής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved