«Πώς θα επιλέξω παιδίατρο για το παιδί μου;»

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξασφαλίζει τη δωρεάν παιδιατρική φροντίδα στα παιδιά όπως εξασφαλίζει τη φροντίδα του γιατρού της οικογένειας.

«Πώς θα επιλέξω παιδίατρο για το παιδί μου;»

Όταν μια γυναίκα επιστρέφει με το παιδί της από το μαιευτήριο στο σπίτι, είναι καλό να ασχοληθεί αμέσως με την επιλογή παιδιάτρου αν δεν το έχει κάνει ήδη λίγο πριν γεννήσει. Συνήθως μόλις η νέα μαμά επιστρέφει στο σπίτι, δύο μέρες μετά πρέπει να επισκεφθεί παιδίατρος το νεογνό για να το εξετάσει και να ελέγξει την ανάπτυξή του.

Να μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί μια μαμά να επιλέξει τον κατάλληλο παιδίατρο για το νεογνό της.

  1. Σημειώστε τα ονόματα δύο ή τριών παιδίατρων που είναι κοντά στο σπίτι σας.
  2. Τηλεφωνήστε σε καθέναν από αυτούς ζητώντας ωράρια που δέχονται, εάν δέχονται κατόπιν ραντεβού και ποια είναι η διαθεσιμότητά τους για τις επισκέψεις στο σπίτι. Επίσης, είναι καλό να επαληθεύετε πως ο παιδίατρος μπορεί να βρίσκεται εύκολα σε κάποιο τηλέφωνο ώστε να μπορείτε να τον συμβουλευθείτε σε περίπτωση ανάγκης.
  3. Εξυπηρετεί η προσωπική γνωριμία με τον παιδίατρο όπως και το γεγονός ότι δεν πρέπει να αλλάζετε παιδίατρο κάθε λίγο και λιγάκι. Ένας παιδίατρος εξαρχής, θα γνωρίσει το παιδί και θα γνωρίζει το ιστορικό του, χωρίς να μπαίνετε κάθε φορά σε λεπτομέρειες, για το τι φάρμακα έχει πάρει, τι εμβόλια έχει κάνει ή αν είναι αλλεργικό.
  4. Εάν ένας παιδίατρος δεν ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια, είναι σίγουρο πως θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιον άλλο μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος.

Το Νο4 είναι ο λόγος που πρέπει να έχετε βρει παιδίατρο πριν τον τοκετό σας, να τον ενημερώσετε ότι πρόκειται να γεννήσετε, να προγραμματίσετε μια συνάντηση μαζί του, και να συζητήσετε όλα τα παραπάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved