Τόση αγάπη! Σκύλος δεν αφήνει το αυτιστικό παιδί μόνο του ούτε στο νοσοκομείο

Ο 9χρονος James Isaac είναι ένα αυτιστικό παιδί. Επικοινωνεί με την οικογενειά του με το βλέμμα και τις κινήσεις.

Όμως από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του ο Mahe, ένα ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ για να τον κρατάει ήρεμο και ασφαλή, όλα άλλαξαν για το αγόρι και τους δικούς του.

O Μahe είναι το alter ego του James και το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι μοναδικό. Μάλιστα όταν ο μικρός χρειάστηκε να εισαχθεί στο Wellington Hospital προκειμένου να κάνει μαγνητική τομογραφία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια των κρίσεων που παθαίνει, στο πλευρό του ήταν συνεχώς ο Mahe. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο 9χρονος να παραμείνει ακίνητος ώστε να κάνει τη γενική αναισθησία πριν την εξέταση.

Σύμφωνα με τη Michelle, τη μητέρα του μικρού, ο σκύλος έδειχνε πραγματικά ανήσυχος για το φίλο του ενώ όταν μπήκε στον αξονικό τομογράφο, πήγε δίπλα της και με τον τρόπο του προσπαθούσε να την παρηγορήσει. « Η ζωή μας άλλαξε ριζικά με το Mahe. Πριν δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε για καφέ αφού ο James γινόταν πολύ νευρικός και ήθελε να φύγει αμέσως αλλά όταν πήραμε τον Mahe, καθόταν και μας περίμενε να τελειώσουμε».

O Mahe χρειάστηκε ειδική εκπαίδευση έξι μηνών για να μπορέσει να γίνει συνοδός αυτιστικού παιδιού.

Photo:LOUISE GOOSSENS,CCDHB/ SUPPLIED

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved