ΠΟΥ: Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί γρήγορα εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα

Οι ειδικοί προμηνύουν την ανακάλυψη εμβολίου κατά του ιού Ζίκα στο άμεσο μέλλον.

ΠΟΥ: Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί γρήγορα εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα

Σε συνεδρίαση επιστημόνων στην Ουάσιγκτον οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι οι κλινικές έρευνες μπορούν να ξεκινήσουν ήδη το καλοκαίρι.

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κεντρίζει ο ιός Ζίκα, που εξαπλώνεται ταχύτατα στη Νότια και Κεντρική Αμερική.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε 26 χώρες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα περιστατικά που σχετίζονται με τον ιό. Ο στρατηγικός διευθυντής του Οργανισμού Κρίστοφερ Ντάι επισημαίνει ότι «μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί στη Βραζιλία ήδη 4.000 μωρά με μικροκεφαλία και περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός ακόμη περισσότερο».

Γενικά ο Ζίκα είναι ένας ιός για τον οποίο η επιστήμη γνωρίζει ελάχιστα. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle pολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα: Μπορούν και γυναίκες να μεταδώσουν τον ιό στους συντρόφους τους; Σε ποια φάση της εγκυμοσύνης είναι ο ιός ιδιαίτερα επικίνδυνος για το μωρό; Ποια είναι τα είδη κουνουπιών που τον μεταδίδουν;

Σε αυτό που συμφωνούν πάντως οι περισσότεροι επιστήμονες είναι ότι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στην ανακάλυψη εμβολίου. Αισιόδοξος είναι ο Κρ. Ντάι ότι θα βρεθεί εμβόλιο κατά του ιού, βάση και της πρόσφατης εμπειρίας που έχει ο ΠΟΥ και οι εταίροι του από τον ιό Έμπολα. «Ο Έμπολα έδειξε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι διαδικασίες έρευνας εμβολίων μπορούν επισπευσθούν» δηλώνει χαρακτηριστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved