Κοριτσάκι με αυτισμό μίλησε μετά από τρία χρόνια σιωπής!

Μετά από τρία χρόνια σιωπής η Coco Bradford, ένα κοριτσάκι με αυτισμό από τη Μεγάλη Βρετανία, άφησε άφωνους τους γονείς της όταν ξαφνικά μίλησε και τους ζήτησε ένα τοστ!

Η Coco Bradford, είπε την πρώτη της λέξη όταν ήταν 26 μηνών αλλά σταδιακά σταμάτησε να μιλάει, να ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις των δικών της και να διασταυρώνει το βλέμμα της με άλλους. Αρχισε να απομονώνεται και η ζωή της οικογένειας άλλαξε ριζικά.

Όπως ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού Rachel Bradford, απευθύνθηκαν σε ειδικό και ξεκίνησαν να επικοινωνούν με την μικρή της κόρη με φωτογραφίες (σύστημα PECS) αλλά και με ένα πρόγραμμα βοήθειας από το iPad χωρίς όμως να υπάρχει σημαντική πρόοδος.

Ωσπου ακολούθησαν τη θεραπεία Applied Behavioural Analysis (ABA), και τότε άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Η Coco ανταποκρίνονταν θετικά, και λίγες ημέρες πριν τα πέμπτα γενέθλιά της μίλησε κανονικά!

«Θα ήθελα κι άλλο τοστ, παρακαλώ», είπε η μικρή, προκαλώνοντας σοκ στους γονείς της.

«Ηταν μαγική η στιγμή», είπε η μαμά της Coco, Rachel Bradford μιλώντας στη The Daily Mail. «Ηταν τόσο ευτυχισμένη, χοροπηδούσε και δεν σταματούσε να λέει ,"Θέλω κι άλλο τοστ”. Δεν εκπλήσσομαι που αυτές ήταν οι πρώτες της λέξεις, γιατί της αρέσει πάρα πολύ το τοστ», είπε η μητέρα της.

Η οικογένεια τώρα ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου εγκαινιάσει ένα σχολείο το οποίο θα προσφέρει την ABA θεραπεία σε παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα δωρεών Coco's Autism Journey GoGetFunding.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved