Ποια είναι τα πιο συχνά ορθοδοντικά προβλήματα στα παιδιά

Πολλά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τη σωστή εμφάνιση των δοντιών και τη σύγκλισή τους, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν οι σιαγόνες όταν κλείνουμε το στόμα μας.

Ποια είναι τα πιο συχνά ορθοδοντικά προβλήματα στα παιδιά

Τα στραβά δόντια και η διάπλαση των δοντιών είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζονται στα παιδιά. Τα αίτια αυτών των ορθοδοντικών προβλημάτων είναι η κληρονομικότητα, οι στοματικές συνήθειες και η πρόωρη απώλεια δοντιών.

H πρώτη ορθοδοντική εξέταση πρέπει να γίνεται όχι αργότερα από την ηλικία των 7. Η ορθοδοντική θεραπεία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις με οδοντικές, σκελετικές και λειτουργικές ανωμαλίες του στόματος. Ο ορθοδοντικός για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά θα πρέπει να διευθετήσει τα δόντια και τις γνάθους σε αρμονικές θέσεις.

Η έγκαιρη διάγνωση κάθε προβλήματος , η καθοδήγηση και η αντιμετώπιση των παρεκκλίσεων από τη σωστή σύγκλιση μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

Σήμερα η ορθοδοντική κάνει θαύματα και σπάνια τα στραβά δόντια δεν διορθώνονται.

Οσον αφορά τα προβλήματα διάπλασης των δοντιών, αυτά μπορεί να αφορούν τον αριθμό, το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και την ποιότητά τους. Επίσης μπορεί να αφορούν μεμονωμένα δόντια η ομάδα δοντιών.

Ο παιδοδοντίατρος όμως, με την εξέλιξη των μεθόδων και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των δοντιών αυτών, μπορεί να επιτύχει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved