Θεραπευτικό πρόγραμμα μουσικής βοηθά τα πρόωρα μωράκια!

Η Haley Giese κάθεται σε μια καρέκλα στη γωνία του δωματίου, ένα μαξιλάρι και κουβέρτες καλύπτουν αγκαλιά της. Το αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο είναι ήσυχο, καθώς η Giese τοποθετεί τον νεογέννητο γιο της στο δεξί της χέρι.

Θεραπευτικό πρόγραμμα μουσικής βοηθά τα πρόωρα μωράκια!

Η Susan Palmieri αρχίζει να παίζει ελαφρά την κιθάρα της και μαζί με τη νεαρή μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της το μωρό, σιγοτραγουδούν.

569d41566ec9f.image

Ο μικρούλης αρχίζει να γίνεται κινητικός και αναζητά το μπιμπερό με το μητρικό γάλα. Η Palmieri τραβά ένα cd από την τσάντα της, που περιέχει ήχους από τον ωκεανό. Μόλις ο Μάιλς τελειώνει το γεύμα του, η μαμά με τη μουσικό αρχίζουν ξανά το τραγούδι, συνοδεία του cd και εκείνος αποκοιμιέται.

Η Suzan Palmieri, είναι μια μουσική θεραπευτής, που άρχισε να επισκέπτεται τον Miles στη νεογνική μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο PeaceHealth Southwest Medical Center λίγο μετά τη 1 Δεκεμβρίου όπου και γεννήθηκε. Ο Miles γεννήθηκε στην 30η εβδομάδα της κύησης, δηλαδή περίπου 10 εβδομάδες νωρίτερα.

Η άφιξή του συνέπεσε με την έναρξη του νέου προγράμματος μουσικοθεραπείας της ΜΕΝΝ όπου και νοσηλεύεται. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο χρησιμοποιεί τη μουσικοθεραπεία στην ΜΕΝΝ για να βοηθήσει με τη διαχείριση του πόνου και για να διευκολύνει τη διατροφή και τη σταθεροποίηση των ζωτικών σημείων, όπως τον καρδιακό ρυθμό και τις αναπνοές ενός νεογνού. «Η θεραπεία είναι επίσης επωφελής και για τις οικογένειες, που ασχολούνται με τα καθημερινά άγχη της απόκτησης ενός παιδιού στη ΜΕΝΝ, καθώς και το προσωπικό του τμήματος», δήλωσε η μουσικός Palmieri.

569d416d173bd.image 1

Η ίδια περνά τρεις μέρες την εβδομάδα στη ΜΕΝΝ του νοσοκομείου. Άρχισε να επισκέπτεται τον Ιανουάριο τον μικρό Miles. Οι γονείς του επέλεξαν το τραγούδι που ήθελαν να ακούει και εκείνη το σιγοτραγουδά στο μωρό μαζί με τη μαμά του.

«Ο μικρούλης καθώς μεγαλώνει, θα συνδέσει το τραγούδι με μια αίσθηση ειρήνης και γαλήνης, κάτι που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τον ηρεμήσει» αναφέρει η Susan Palmieri!

Μια έρευνα έχει δείξει ότι η θεραπεία με μουσική μπορεί να βοηθήσει την προώθηση των νευρολογικών και την ανάπτυξη της γλώσσας στα πρόωρα μωρά. Η θεραπεία παρέχει θετική διέγερση που ενθαρρύνει την ανάπτυξη.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα πρόωρα μωρά που παραμένουν σε ένα ήσυχο, μονόκλινο δωμάτιο στη ΜΕΝΝ, δεν έχουν την ίδια ανάπτυξη της γλώσσας και του κινητήρα της ανάπτυξης δεξιοτήτων, επειδή δεν διεγείρονται αρκετά όλες οι αισθήσεις τους, όπως γίνεται στα μωρά με τη μουσική.

«Στη μήτρα, το μωρό εκτίθεται σε ήχους, όπως χτύπος της καρδιάς της μητέρας, η φωνή της και άλλοι εξωτερικοί θόρυβοι. Αν όμως γεννηθεί πρόωρα και τοποθετηθεί σε ένα ήσυχο δωμάτιο στη ΜΕΝΝ, το νεογέννητο δεν θα έχει κάποια φυσική διέγερση που προωθεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου», ανέφερε η Palmieri!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved