Κάτι που έχουν όλα τα σπίτια οδήγησε τον μικρό Έμετ στο νοσοκομείο

Οι γονείς του μικρού Έμετ, δεν γνώριζαν γιατί αρρώσταινε ο μικρός γιος τους, μέχρι που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα.

Κάθε γονιός πιστεύει ότι έχει μετατρέψει το σπίτι του σε ένα ασφαλές μέρος όπου το παιδί μπορεί να παίζει αμέριμνο, θεωρώντας πώς έχουν μαζέψει, κρύψει και τοποθετήσει σε ένα μη προσβάσιμο μέρος όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα και όλα εκείνα τα προϊόντα που μπορεί να αποβούν μοιραία για ένα παιδί.

Το ίδιο πίστευαν και οι γονείς του ενός έτους μικρού Έμετ, μέχρι που ανακάλυψαν ότι ο γιος τους, είχε καταπιεί μία μπαταρία λιθίου χωρίς να το αντιληφθούν, μία μέρα μετά τα πρώτα του γενέθλια.

Αμέσως όμως κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει στον μικρό γιο τους καθώς έδειχνε χλωμός και ανήσυχος. Δίχως να χάσουν καιρό επισκέφθηκαν το πλησιέστερο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τους διαβεβαίωσαν ότι το αγόρι είχε απλά ένα κρύωμα όπου θα περνούσε μόνο του.

Μετά από λίγες μέρες και αφού είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους, ο Έμετ άρχισε να κάνει εμετό με αίμα, κάτι που θορύβησε τους γονείς του και τους έκανε να τρέξουν αμέσως στα επείγοντα. Εκεί μία γιατρός ζήτησε να γίνει ακτινογραφία όπου διαπιστώθηκε ότι το μικρό αγόρι είχε καταπιεί μια μπαταρία λιθίου και είχε σταθεί στο θώρακά του.

Η μπαταρία είχε τραυματίσει τον οισοφάγο του αγοριού και τον πεπτικό σωλήνα. Τέλος καλό όμως, όλα καλά για τον μικρό Έμετ που αποδείχτηκε θαρραλέος, καθώς άντεξε 65 χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε ένα διάστημα 4 ετών.

Τώρα ζει ευτυχισμένος στην ηλικία των πέντε ετών, και πλέον αναπνέει μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρώει πραγματικό φαγητό και μιλά χάρη στις τεχνητές φωνητικές του χορδές.

Οι γονείς του όμως, πιστεύουν ότι στάθηκαν τυχεροί και μόνος τους σκοπός είναι να ενημερώσουν τον κόσμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια απλή μικρή στρογγυλή μπαταρία λιθίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved