Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν εισαχθεί στο νοσοκομείο

Η εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο είναι μία δυσάρεστη κατάσταση για όλη την οικογένεια. Οι γονείς εκτός από το άγχος και την αγωνία τους πρέπει να διαχειριστούν το φόβο του ίδιου του παιδιού καθώς και την άρνησή του να μείνει στο νοσοκομείο.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν εισαχθεί στο νοσοκομείο

Επειδή τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο που πρέπει να νοσηλευτούν, αντιδρούν με κλάματα, θυμό και πείσμα.

Οι γονείς ,αν προκύψει ένα τέτοιο δυσάρεστο, είναι η αλήθεια, ενδεχόμενο, θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

-Πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και κυρίως ήμεροι γιατί είναι οι μόνοι κατάλληλοι για να βοηθήσουν το παιδί τους. Ο πανικός και ο φόβος δεν βοηθάνε, απεναντίας γίνονται αμέσως αντιληπτοί από το παιδί.

-Οι γονείς πρέπει να είναι καθησυχαστικοί, κρατώντας το χέρι του παιδιού και λέγοντάς του ιστορίες που θα του αποσπάσουν την προσοχή.

-Ακόμα και όταν το παιδί είναι εκτός ελέγχου, οι γονείς θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να το καλμάρουν, επαναφέροντας ενδεχομένως τα όρια που υπάρχουν και στο σπίτι.

-Σημαντικό είναι να καταλάβει το παιδί το λόγο που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να πουν με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο χρόνο θα παραμείνει το παιδί μακριά από το σπίτι του.

-Πρέπει να το ενθαρρύνουν να μιλήσει για το πώς αισθάνεται και να του εξηγήσουν ό,τι είναι φυσιολογικό να φοβάται. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τι ξέρει και τι φαντάζεται το παιδί τους.

-Εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβει το παιδί ότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι εκεί για να το βοηθήσει μαζί με τους γιατρούς να αναρρώσει γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved