Τέσσερις χρήσεις της Aloe Vera στα παιδιά

Η αλόη έχει πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες. Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α).

Τέσσερις χρήσεις της Aloe Vera στα παιδιά

Η Aloe Vera είναι ασφαλής για το δέρμα του μωρού και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Για το έκζεμα του παιδιού. Το έκζεμα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και κοκκινίλες. Μπορείτε να βάλετε το ζελέ της αλόης στο δέρμα του μωρού σας χωρίς παρενέργειες.
  • Επίσης, μπορείτε να βάλετε αλόη σε κοψίματα, εγκαύματα και μώλωπες. Παράλληλα, η αλόη μπορεί ν' ανακουφίσει τη φαγούρα στο δέρμα του μωρού από τσίμπιμα κουνουπιών ή εντόμων.
  • Χρησιμοποιώντας τζελ αλόης πάνω στα εξανθήματα της πάνας μπορείτε να προσφέρετε γρήγορη ανακούφιση στο μωρό σας.
  • Τρίψτε απαλά με τα δάχτυλά σας την αλόη στο σημείο του παιδιού που είναι ερεθισμένο. Αφήστε τη να στεγνώσει πριν αλλάξετε πάνα του μωρού (στην περίπτωση των συγκαμάτων στα μωρά) ή καλύψτε το δέρμα του μωρού με τα ρούχα.

Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια.

Πριν χρησιμοποιήσετε την aloe στο παιδί σας θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved