Είμαι έγκυος, μπορώ να ταξιδέψω άφοβα;

Το ταξίδι, αν δεν είναι κουραστικό και δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας, δεν απαγορεύεται στις γυναίκες που είναι έγκυες. Όλα τα μέσα, αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, πλοίο δεν έχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τις γυναίκες  που είναι σε ενδιαφέρουσα , αρκεί η έγκυος να μπορεί να ταξιδέψει.

Είμαι έγκυος, μπορώ να ταξιδέψω άφοβα;

Εάν το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο, είναι καλύτερα να γίνονται ορισμένες στάσεις, αν έχει πολλή ζέστη θα πρέπει η έγκυος να ταξιδεύει τις πιο δροσερές ώρες, και εννοείται ότι πρέπει να αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ώρες αιχμής, λόγω πολυκοσμίας.

Ο κανονισμός των αεροπορικών εταιρειών ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία για τις εγκύους. Κάποιες αεροπορικές ζητούν ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει στην έγκυο να ταξιδέψει εάν η εγκυμοσύνη έχει επιπλοκές, είναι δίδυμη ή προβλέπεται τοκετός μέσα σε 4 εβδομάδες.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο, χρειάζεται προσοχή με τη ζώνη ασφαλείας, καθώς θα πρέπει , αν οδηγεί η έγκυος, να προμηθευτεί το μοντέλο τριών σημείων με τη διαγώνια λωρίδα που τοποθετείται μεταξύ στήθους και κοιλιάς και στηρίζεται κάτω από την κοιλιά.

Η ζώνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμα κι αν υπάρχει αερόσακος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved