«Θρέψτε» το μωρό και τον εαυτό σας μέσω της όσφρησης

Η όσφρηση είναι μια από τις πρωταρχικές αισθήσεις και συνδέεται στενά με τη μνήμη και το συναίσθημα. Η μυρωδιά από τα κουλουράκια που ψήνονται στο φούρνο ή το άρωμα της πασχαλιάς σε ένα πάρκο μπορούν να ξυπνήσουν εικόνες αναμνήσεις και συναισθήματα από το παρελθόν σας.

«Θρέψτε» το μωρό και τον εαυτό σας μέσω της όσφρησης

Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε πάντα, ο εγκέφαλος σας είναι πολύ ευαίσθητος στα μόρια του αέρα που σας περιβάλλει τα οποία φέρουν οσμές. Οι οσμές παρέχουν πληροφορίες για το περιβάλλον και επηρεάζουν με ανεπαίσθητο τρόπο τη διάθεση, τη συμπεριφορά και τα ενεργειακά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορείτε να επωφεληθείτε από την αίσθηση όσφρησής σας διαλέγοντας συνειδητά αρώματα εξισορροπητικά και θρεπτικά. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τη συνειδητή χρήση αρωμάτων με σκοπό την ενίσχυση μιας κατάστασης ευεξίας.

Ο πρώτος τρόπος είναι να συνδέσετε ένα ευχάριστο άρωμα με μια θετική εμπειρία. Σκορπίστε για παράδειγμα στο δωμάτιο ένα άρωμα που σας ηρεμεί , όπως λεβάντα, γεράνι, ή κέδρο. Η απλή εισπνοή του αρώματος θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Ο άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε της θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, όπως είναι το γιασεμί, η κανέλα, η λεβάντα, η βανίλια, το γεράνι και το χαμομήλι.

Τα πρώτα στοιχεία του οσφρητικού συστήματος εμφανίζονται στις έξι εβδομάδες της εμβρυικής ηλικίας. Αν και δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί με ακρίβεια πόσο γρήγορα και πόσο καλά μπορεί ένα έμβρυο να αντιληφθεί μυρωδιές, ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί ότι αμέσως μετά τη γέννα ένα βρέφος είναι σε θέση να αναγνωρίσει οικεία αρώματα και ευωδιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved