Γιατί το στρες κάνει το παιδί ευάλωτο στις ασθένειες

Το άγχος δεν πλήττει μόνο τους ενήλικες αλλά ακόμη και τα παιδιά  δυσκολεύοντας σε πολλές περιπτώσεις την ανάπτυξή τους  ενώ επιβαρύνει ακόμα και την υγεία τους!

Γιατί το στρες κάνει το παιδί ευάλωτο στις ασθένειες

Το στρες όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, μπορεί να επηρεάσει το αμυντικό σύστημα με αποτέλεσμα το παιδί να είναι πιο ευάλωτο στις ασθένειες.

Προκειμένου να το προφυλάξετε από το στρες πρέπει να:

  • Μην φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμα του παιδιού με δραστηριότητες ή άλλες δράσεις . Πρέπει να έχει ελεύθερο χρόνο για να παίξει. Είναι ζήτημα των γονιών να καταλάβουν ότι τα παιδιά, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε καινούργια γνώση κι επιμόρφωση, έχουν επιτακτικά ανάγκη από ένα ρυθμό ζωής που περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο παιχνίδι, χρόνο χωρίς πρόγραμμα, χρόνο με άλλα παιδιά, μεγάλα διαστήματα χαλάρωσης και ηρεμίας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουν τα παιδιά «μέσα στα πόδια τους», να γκρινιάζουν, να τσακώνονται, να κάνουν φασαρία και να τους απασχολούν.
  • Οι δικές σας προσδοκίες για τις σχολικές του επιδόσεις δεν μεταφράζονται και σε δικές του. Δώστε περιθώρια στο παιδί σας να βρει τους ρυθμούς του και μην είστε αυστηροί με τα λάθη του.
  • Αν το παιδί σας, λόγω άγχους, παρουσιάζει διαταραχές στον ύπνο, δεν έχει όρεξη, ή διάθεση πρέπει να ζητήσετε συμβουλή ειδικού.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved