Γιατί το παιδί πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου το χειμώνα

Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να φοράνε γυαλιά ηλίου επειδή ανησυχούν για την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μάτια τους. Ειδικά το καλοκαίρι μαζί με το καπελάκι, τα γυαλιά ηλίου κρίνονται απαραίτητα ειδικά όταν τα παιδιά βρίσκονται έξω σε έντονη ηλιοφάνεια, όπως στην παραλία ή στην πισίνα.

Γιατί το παιδί πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου το χειμώνα

Επειδή τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο έξω από ό, τι οι ενήλικες, οι ειδικοί λένε ότι σχεδόν το ήμισυ της έκθεσης ενός ατόμου στην υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ζωής του, πραγματοποιείται μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου και το χειμώνα ακόμα κι όταν έχει συννεφιά! Όπως εξηγούν, η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα οπότε τα γυαλιά προστατεύσουν τα μάτια τους.

Προσοχή όμως . Οι οφθαλμίατροι προειδοποιούν τους γονείς ότι η όραση των παιδιών τους για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται να υπάρχουν καθαρές και καλώς ορισμένες εικόνες. Όταν το φως ελαττώνεται τότε μειώνεται και η αντίθεση. Αν το παιδί φορά τα γυαλιά ηλίου υπερβολικά μπορεί να εμποδίσει την φυσική ανάπτυξη της όρασης.

Προσέξτε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά:

  • Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να απορροφούν το 97% έως 100% όλου του φάσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Κοιτάξτε την ετικέτα.
  • Η τιμή δεν είναι δείκτης προστασίας. Τα ακριβά γυαλιά δεν προσφέρουν απαραίτητα και την καλλίτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Υπάρχουν και φθηνά γυαλιά που προσφέρουν 100% προστασία, αρκεί να τα πάρετε από οπτικά καταστήματα που γνωρίζουν το θέμα.
  • Αν το παιδί αντιστέκεται, μην το πιέζετε. Το καπέλο με γείσο μειώνει σε μεγάλο βαθμό την έκθεση των ματιών και του γύρω δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Αφήστε το παιδί να διαλέξει μόνο του τα γυαλιά. Είναι πιο πιθανό ότι θα τα φοράει.
  • Φοράτε και εσείς γυαλιά ηλίου, γιατί θα προσπαθήσει να σας μιμηθεί.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved