Το παιδί αρρώστησε-Πόσες ημέρες δεν θα πάει σχολείο

Οι πρώτες ιώσεις ξεκίνησαν και ήδη αρκετά παιδιά  πριν καλά καλά προσαρμοστούν στο σχολείο, απουσιάζουν. Η ανάρρωση δεν είναι μία εύκολη διαδικασία ούτε για τα παιδιά, ούτε για τους γονείς οι οποίοι καλούνται ,αν δεν έχουν παππούδες και γιαγιάδες κοντά τους, να βρουν λύση για την παραμονή στο σπίτι.

Το παιδί αρρώστησε-Πόσες ημέρες δεν θα πάει σχολείο

Οι μέρες που απαιτούνται για την πλήρη ανάρρωση του παιδιού εξαρτάται από την ίωση και την "αντίδραση" του παιδιού σε αυτή. Ειδικότερα:

  • Πυρετός:Ο πυρετός παρόλο που τρομάζει τους γονείς, διαρκεί από 2 μέχρι 5 μέρες. Ο γενικός κανόνας τόσο για τις ιώσεις όσο και άλλες περιπτώσεις που το παιδί θα κάνει πυρετό, είναι να παραμείνει στο σπίτι. Οι παιδίατροι συνιστούν επιστροφή στο σχολείο, εφόσον «κλείσει» ένα 24ωρο πλήρους απυρεξίας, όταν δεν θα παρουσιάζει δηλαδή ούτε δέκατα.
  • Γρίπη: Εκτός από πονόλαιμο, βήχα, καταρροή, η γρίπη μπορεί να συνοδεύεται και από πυρετό. Ακόμα κι αν ο πυρετός υποχωρήσει σχετικά γρήγορα, τα υπόλοιπα συμπτώματα ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο από μία εβδομάδα. Στο σχολείο όμως, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνει στο σπίτι, μπορεί να γίνει μετά από ένα ή δυο 24ωρα απυρεξίας.
  • Γαστρεντερίτιδες: Από τις πιο δύσκολες λοιμώξεις καθώς προκαλεί έντονη εξασθένιση του οργανισμού. Είτε πρόκειται για ιογενείς λοιμώξεις είτε για μικροβιακές π.χ. σαλμονέλα, το παιδί πρέπει να παραμείνει κάποιες μέρες στο σπίτι, ανάλογα με τη διάρκεια των συμπτωμάτων.
  • Αμυγδαλίτιδα: Συνήθως δεν αποδεύγεται η αντιβίωση, οπότε μετά από τουλάχιστον δύο μέρες μπορεί το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο.
  • Σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις του δέρματος: Μεταδίδονται εύκολα, ειδικά μεταξύ των μικρότερων παιδιών που συχνά βάζουν τα χέρια στο στόμα ή τη μύτη τους. Συνήθως τα εξανθήματα υποχωρούν μετά από περίπου μία εβδομάδα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved