Προϊόντα light: Είναι ασφαλές να τα καταναλώνει το παιδί μου ή όχι;

Αυτό που απασχολεί πολλούς γονείς είναι κατά πόσο τα τρόφιμα light ή «διαίτης» είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τα παιδιά τους.

Προϊόντα light: Είναι ασφαλές να τα καταναλώνει το παιδί μου ή όχι;

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι μετά την ηλικία των 2 ετών, χρειάζεται να γίνει η μετάβαση από το πλήρες γάλα και το πλήρες γιαούρτι σε ημιάπαχα προϊόντα , δηλαδή γάλα light 1,5% και γιαούρτι light 2% χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη.

Σε ότι αφορά τα πρόσθετα στα τρόφιμα οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Κάποιοι θεωρούν απαραίτητη τη χρήση τους για να αποφεύγονται προβλήματα υγείας όπως οι τροφικές δηλητηριάσεις, ενώ άλλοι είναι επιφυλακτικοί ή αρνητικοί με τη χρήση τους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δίνουν οι γονείς στις ετικέτες των τροφίμων light, γιατί ενδέχεται να περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες σε αλάτι (νάτριο).

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε κάποια προϊόντα τύπου light στη διατροφή του παιδιού μας αλλά με μέτρο, καθώς τα περισσότερα από αυτή την κατηγορία έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved