Εσείς βουρτσίζετε σωστά τα δόντια των παιδιών σας;

Αλήθεια εσείς βουρτσίζετε με τον σωστό τρόπο τα δόντια σας και τα δόντια των παιδιών σας ή το κάνετε με τον λάθος τρόπο;

Εσείς βουρτσίζετε σωστά τα δόντια των παιδιών σας;

Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν ότι ο σωστός χρόνος για να πλυθούν τα δόντια είναι τουλάχιστον τα δύο λεπτά ή αλλιώς τα 120 δευτερόλεπτα! Και δυστυχώς αν ένας ενήλικας δεν πλένει σωστά τα δόντια του δεν θα το κάνει ούτε το παιδί του μιας και τα παιδιά μιμούνται εμάς τους ενήλικες.

Επιλέξτε σωστή οδοντόβουρτσα
Η οδοντόβουρτσα είναι το «όπλο» σας, και αν δεν έχετε επιλέξει το σωστό όπλο τότε δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα. Επιλέξτε οδοντόβουρτσα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Οι περισσότερες από αυτές στο εμπόριο αναγράφουν σε ποιες ηλικίες απευθύνονται.

Επιλέξτε σωστή οδοντόκρεμα
Ναι, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια οδοντόκρεμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από οδοντόκρεμες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις περιπτώσεις: τερηδόνα, ουλίτιδα, πέτρα, ευαισθησία. Ο παιδοδοντίατρος θα σας συμβουλέψει για το ποια οδοντόκρεμα είναι κατάλληλη για το παιδί σας.

Πώς θα βουρτσίσετε σωστά τα δόντια του παιδιού σας
Φανταστείτε ότι η οδοντόβουρτσά σας είναι μια σκούπα που πρέπει να αφαιρέσει το καθετί σκουπίδι. Με κινήσεις από τα ούλα προς το δόντι καθαρίζετε ένα-ένα τα δόντια, σαν να τα «σκουπίζετε».
Να βουρτσίζετε πάντα και τα ούλα σας. Έτσι θα αποφύγετε την ουλίτιδα ενώ στο τέλος να καθαρίζετε και τη γλώσσα σας καθώς ακόμη και εκεί παραμονεύουν πολλά βακτήρια.

Παρακάτω βλέπετε μια είκονα που δείχνει με έξι βήματα πώς μπορείτε να πλύνετε σωστά τα δόντια των παιδιών σας.

How-to-brush-kids-teeth

1. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα

2. Σταθείτε πίσω του ώστε να καταλάβει με ποιο χέρι και ποιες κινήσεις του καθαρίζετε τα δόντια

3. Πλύνετε με κυκλικές κινήσεις (σαν να τα σκουπίζετε από πάνω προς τα κάτω και το αντίθετο)

4. Πλύνετε με κυκλικές κινήσεις τα πίσω πλαϊνά δόντια (και πάλι με την ίδια λογική της «σκούπας», από τα ούλα προς το δόντι)

5. Βουρτσίστε πάνω κάτω τους τραπεζίτες και τους φρονιμίτες

6. Ξεπλύνετε τη βούρτσα καλά, το ίδιο και το στόμα

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα του παιδιού σας
Συνήθως πρέπει να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά του παιδιού σας όταν αρχίσει να φθείρεται ή κάθε τρεις μήνες. Αν όμως το παιδί σας αρρωστήσει ακόμη και από ένα απλό κρυολόγημα πρέπει να αλλάξετε την οδοντόβουρτσά του γιατί οι τρίχες της βούρτσας συγκρατούν μικρόβια και βακτήρια, με πιθανότητα να νοσήσει ξανά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved