«Sleep like a Baby»: Οραματισμός για παιδιά

Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν την θετική επίδραση που έχει ο οραματισμός και οι ασκήσεις επίγνωσης στην υγεία μας και την ευεξία μας. Και αυτά τα οφέλη δεν αφορούν μόνο τους ενήλικες!

«Sleep like a Baby»: Οραματισμός για παιδιά

Είναι πια γνωστό πώς βάζοντας τα παιδιά σε μια τέτοια διαδικασία τα βοηθάμε σε πολλούς τομείς.

Ο καθοδηγούμενος οραματισμός είναι μία πολύ αποτελεσματική τεχνική που βοηθά τα παιδιά να χαλαρώνουν, να έχουν ήρεμο ύπνο, καλύτερη συγκέντρωση αλλά και μία ισχυρή και επικεντρωμένη βάση που θα τους βοηθήσει καθώς θα μεγαλώνουν και θα αναπτύσσονται. Πιο συγκεκριμένα :

  • Tα παιδιά μαθαίνουν να έχουν συνείδηση του σώματος τους και το πώς αντιδρά αυτό στο άγχος έτσι ώστε να μπορούν να ελέγξουν την συναισθηματική και φυσική τους κατάσταση και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση.
  • Μαθαίνουν να συγκεντρώνουν την προσοχή τους, κάτι που τα βοηθά στην αποτελεσματική μελέτη και γνώση.
  • Λαμβάνουν υπόψιν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους και έτσι μπορούν να συμπονούν τους άλλους και να είναι καλύτεροι ακροατές.
  • Τα παιδιά που είναι από την φύση τους δημιουργικά, με τον οραματισμό βρίσκουν και αναδεικνύουν πιο γρήγορα ποια είναι τα χαρίσματα και οι δεξιότητές τους.
  • Ο οραματισμός μπορεί να εξισορροπήσει τις παρενέργειες της αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας (έλλειψη συγκέντρωσης, ανυπομονησία, άγχος, εκνευρισμός) και να δράσει συμπληρωματικά μέσα στην ημέρα.
  • Ο οραματισμός βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτογνωσία, να βρουν τι τα κάνει ευτυχισμένα και τι θέλουν από την ζωή τους!

Προτεινόμενα βιβλία:
Imaginations: Fun Relaxation Stories and Meditations for kids (by Carolin Clarke)
Meditation is an open sky (by Whitney Stewart)
Sitting still like a frog (by Eline Snel)

Καλλιόπη Πετροπούλου -Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga και Ιδιοκτήτρια του
SANMELI YOGA CENTER Σοφοκλέους 9Α, Χαλάνδρι / 210-6849760
www.sanmeliyoga.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved