Σχολική υγιεινή & προαθλητικός έλεγχος: Απρόσιτη η πρόληψη για τα λαϊκά στρώματα

Σε λίγες μέρες εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Οι υπηρεσίες σχολικής υγιεινής είναι ανύπαρκτες, αποτέλεσμα της άγριας λιτότητας που επέβαλαν οι «εταίροι» με όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις και τις «συνιστώσες» των κομμάτων να υπακούουν στην πράξη ευλαβικά στα μνημόνια.

Δέσποινα Καμπούρη
Σχολική υγιεινή & προαθλητικός έλεγχος: Απρόσιτη η πρόληψη για τα λαϊκά στρώματα

Ο προαθλητικός έλεγχος των ενηλίκων και η σχολική υγιεινή – που είναι υποχρέωση υπηρεσιών ΠΦΥ – όπου γίνεται ακριβοπληρώνεται ή γίνεται πλημμελώς ή δεν γίνεται καθόλου. Ένα μέρος του πληθυσμού προστρέχει στα νοσοκομεία όπου συρρέουν μαζικά γονείς με τα παιδιά τους ή και ενήλικες για τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες. (από καρδιολόγο, δερματολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, ορθοπεδικό και λοιπές ειδικότητες).

Επειδή είναι γνωστή η κατάσταση στα νοσοκομεία από άποψη όγκου δουλειάς και επειδή φυσικά δεν είναι έργο των νοσοκομείων η πρόληψη, αλλά εξωνοσοκομειακών δομών, παρόλα αυτά πολλοί υγειονομικοί, κυρίως ευαισθητοποιημένοι γιατροί, ευγενώς προσφερόμενοι στα πλαίσια αλληλεγγύης, φροντίζουν όσο μπορούν τους μαθητές και τους αθλούμενους.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Άλλοι γιατροί με την ευκαιρία της καλοκαιρινής άδειας προσφέρουν αφιλοκερδώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες υπηρεσίες πρόληψης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ή στον τόπο των διακοπών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved