Κίνδυνος πνιγμού στα μωρά- Πώς να τον αποφύγετε

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα περισσότερα ατυχήματα στα μικρά παιδιά συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. Ιδιαίτερα ο πνιγμός, από διάφορες αιτίες, είναι ένας μεγάλος κίνδυνος κυρίως για τα μωρά.

Κίνδυνος πνιγμού στα μωρά- Πώς να τον αποφύγετε

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο, σκόπιμο είναι να απομακρυνθούν ορισμένα αντικείμενα που ενδεχομένως φαντάζουν αθώα. Για παράδειγμα, δεν αφήνουμε μαλακά στρώματα, μαξιλάρια ή μαλακά παιχνιδάκια μέσα στο κρεβατάκι του μωρού.

Επικίνδυνα επίσης είναι ορισμένα παιχνίδια στο κρεβάτι ή στο πάρκο του παιδιού που έχουν μικρά κορδόνια, όπως και η πιπίλα που κρέμεται με κορδέλα από το λαιμό του μωρού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα κορδόνια που κρέμονται από τις κουρτίνες , καθώς αρκετά μωρά σπεύδουν να τα βάλουν στο στόμα, ενώ οι πλαστικές σακούλες πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές σημείο.

'Οσο για τις τροφές, ειδικά για τα παιδιά κάτω των 4 ετών που δεν έχουν αναπτύξει την ικανότητα να μασάνε και να καταπίνουν σωστά, πρέπει να αποφεύγονται τα είδη διατροφής που μπορεί να «σταθούν» στο λαιμό τους, όπως για παράδειγμα σταφύλια, καρότα , ξηροί καρποί, σταφίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved