Αυτά είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε τον παιδίατρό σας

Η επιλογή παιδιάτρου για πολλούς γονείς αποδεικνύεται όχι και τόσο εύκολη υπόθεση. Εκτός από την εμπειρία και φυσικά την επιστημονική του (της) κατάρτιση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στο να επιλέξει το ζευγάρι έναν παιδίατρο.

Αυτά είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε τον παιδίατρό σας

Από εξομολογήσεις των ίδιων των γονέων, προκύπτει ότι ένας παιδίατρος, που σημειωτέον θα είναι «κομμάτι» της οικογένειας για αρκετά χρόνια , θα πρέπει να είναι κοντά τους όταν τον χρειάζονται, διαθέσιμος στο ιατρείο, στο σπίτι ή στο κινητό του τηλέφωνο, οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης, η υπομονή είναι μεταξύ των προτερημάτων ενός παιδιάτρου, καθώς καλείται να αφιερώσει χρόνο για να συζητήσει θέματα που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια, τη διατροφή του παιδιού καθώς και την σημασία των εμβολίων ή των αντιβιοτικών.

Παράλληλα, και πολύ σημαντικό, θα πρέπει να αφιερώνει αρκετό χρόνο για να εξετάσει το μωράκι και να ελέγχει όχι μόνο τη σωματική υγεία του παιδιού αλλά και την ψυχοσωματική του ανάπτυξη.

Πρέπει να είναι επιμελής, να καταγράφει κάθε φορά στο βιβλιάριο του παιδιού την ανάπτυξή του, να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στον τομέα του και φυσικά να καταλαβαίνει από τα συμπτώματα την ασθένεια και να κάνει τη σωστή διάγνωση.

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζετε. Εάν λοιπόν νοιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε έναν άλλο παιδίατρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved