Μικρότερος ο κίνδυνος μυωπίας για τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο εκτός σπιτιού

Τα παιδιά πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, συνιστούν Κινέζοι ερευνητές, ώστε να μειωθούν οι δείκτες μυωπίας στις μικρές ηλικίες. Μόλις 40 λεπτά παιχνιδιού την ημέρα σε εξωτερικό χώρο φαίνεται να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία των παιδικών ματιών, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Jama.

Δέσποινα Καμπούρη
Μικρότερος ο κίνδυνος μυωπίας για τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο εκτός σπιτιού

Στο πλαίσιο σχετικού πειράματος, οι ερευνητές ζήτησαν να εφαρμοστεί η σύσταση σε έξι σχολεία για διάστημα τριών ετών και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα παιδιά πρέπει να εξισορροπούν το χρόνο που αφιερώνεται σε δραστηριότητες όπως το διάβασμα, όπου εξασκείται η κοντινή όραση, με δραστηριότητες κατά τις οποίες εξασκείται η μακρινή όραση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, παρά το γεγονός ότι η μυωπία είναι μια συχνότατη διαταραχή της όρασης, τα βαθύτερα αίτια εμφάνισής της παραμένουν άγνωστα ακόμη και σήμερα. Έχει βάση κληρονομική, ωστόσο περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η πολύωρη χρήση υπολογιστή και το διάβασμα, έχουν συνδεθεί με την εν λόγω διαταραχή της όρασης.

Τα δεδομένα αυτά παρότρυναν τους ερευνητές να εξετάσουν κατά πόσο η παρέμβαση στο περιβάλλον κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες εκδήλωσης μυωπίας.

Δαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved